Anti-kater jam sleept Larenaren door de kermis [video]

0

LAREN/LOARNE – Op vrijdag 6 september barst de Larense kermis weer los. Houd dat maar eens vol tot maandagavond! De Anjagers van de Larense Kermis hebben iets gevonden op het probleem dat velen het kermisontbijt op maandagochtend gewoonweg niet trokken. Want nu is er de echte Larense Anti-kater jam.

Geheim van Laren

Wereldbakker Wijnand heeft het geheim van Laren in handen gekregen. In de oude kluis van Hotel de Achterhoek lag het Anti-kater jamrecept. Nog een flinke klus, want Wijnand moest op zoek naar diverse kruiden uit de Moesgaard bij Verwolde en de paracetamolvoorraad plaatselijke drogist werd geplunderd. Dit is allemaal vastgelegd in een video (te bekijken boven dit bericht).

Geen excuus

Het resultaat: alle ontbijters kunnen op maandagmorgen genieten van dit wonderbaarlijke medicijn. ,,Dus geen excuus meer om niet aanwezig te zijn tijdens het kermisontbijt”, zo stellen de Anjagers.  Voor twee muntjes kunnen liefhebbers vanaf 10.00 uur aanschuiven op de Dorpsstraat. En wie al Anjager is mag je gratis meedoen. Meer informatie over hoe je Anjager wordt is te vinden op de website van de Larense Kermis).

Commissie

De Larense Kermis wordt jaarlijks georganiseerd door onder andere een fanatieke groep bestuursleden van de ondernemersvereniging Laren. Afgelopen jaar heeft de Ondernemersvereniging Laren een subcommissie voor de kermis opgericht. Om de druk voor de bestuursleden wat te verlichten en de taken beter te verdelen is deze commissie na de kermis van 2018 in het leven geroepen. In de Kermiscommissie hebben Ronald van Haren, Marcel Hekkelman, Eduard Wolf en Sander Vriezekolk plaatsgenomen.

Ondernemer van het jaar

Voor het tweede jaar op rij wordt tijdens het Anjagersbal op vrijdagavond de ‘Ondernemer van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar zijn de genomineerden: Harold & Frederike Reurslag van Witkamp Laren, Aris Dijks van Aris Frieterie en voor het tweede jaar op rij Ingri Imenkamp van Ovii.

Leuk bericht? Onderaan dit bericht staat een donatieknop

Real life game

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar op de zaterdagmiddag van de kermis ook weer een activiteit voor de jeugd van 8 tot 18 jaar. Dit jaar organiseren de Anjagers geen game op een beeldscherm, maar… ‘in real life’ De zaal van Stegeman wordt omgebouwd tot een heus speelveld. In teamverband gaat de jeugd tegen elkaar strijden met een laserpistool. Deelname is gratis en opgeven kan via de website van de Larense Kermis.

Verkleedwedstijd

Traditiegetrouw start op maandagochtend om 10.00 uur de verkleedwedstrijd voor volwassenen en dit jaar zal de winnaar niet gekozen worden door een jury maar door het publiek.

Muziek

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer volop muziek in de horeca, verkleedwedstrijden voor zowel de jeugd (zaterdag) en uiteraard staat de hele Dorpsstraat weer vol met kermisattracties.

Alle informatie staat op de website van de Larense Kermis: www.larensekermis.nl. Daar kunnen liefhebbers zich ook opgeven voor verschillende onderdelen.

(bron: Larense Kermis)