Ans Lensink volgt Jan Oudenampsen op als voorzitter GB

0
Leden en bestuursleden van Gemeentebelangen. Op de voorgrond staan de nieuwe voorzitter Ans Lensink en Jan Oudenampsen die afscheid nam (foto Gemeentebelangen Lochem)

HARFSEN/LOCHEM – Ans Lensink is woensdagavond, tijdens de ledenvergadering van Gemeentebelangen (GB) in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen gekozen tot voorzitter. Ze treedt in de voetsporen van Jan Oudenampsen. Onder zijn leiding heeft de partij een opmerkelijke groei in raadszetels weten te boeken.

De lokale politieke partij behaalde in 2014 zetels en kreeg er bij de verkiezingen van 2028 nog eentje bij. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar kwam GB uit op een historisch hoog aantal van 8 zetels. Daarmee werd het veruit de grootste fractie in de raad. De VVD heeft 3 zetels en de overige zes partijen moeten het doen met 2 volksvertegenwoordigers. Dat zijn CDA, D66, PvdA, GroenLinks, LochemGroen! en Meedenken met Lochem (MmL).

Knipoog

Ans Lensink zei, met een knipoog, over haar voorganger: “En dat met een voorzitter die weinig structuur in het vergaderen heeft.” Om eraan toe te voegen: “En toch kwamen alle onderwerpen aan bod, kreeg iedereen de ruimte om ideeën aan te dragen en was het vooral altijd heel gezellig.”

Oudenampsen reageerde hierop door te zeggen dat hij het natuurlijk niet alleen heeft gedaan. ”Het is een samenspel en ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren”, aldus de afzwaaiende preses.

Bestuursleden

Tijdens de ledenvergadering werden Bart Ruiterkamp uit Almen en Thijs Hiddink uit Lochem gekozen tot nieuwe bestuurders. Het bestuur bestaat voortaan uit 7 personen. “Samen met de leden, fractie en wethouders blijft het bestuur zich inzetten voor de inwoners van de gemeente Lochem. We zijn lokaal en onafhankelijk en er is altijd wel iemand van Gemeentebelangen in de buurt. Dat is onze kracht en daar willen we mee doorgaan,” aldus Ans Lensink. De nieuwe voorzitter is inwoonster van Harfsen.