7 december: Inloopbijeenkomst over woningbouw Almen-Zuid

0
Foto ter illustratie (archieffoto: LochemsNieuws)

ALMEN/LOCHEM – De gemeente Lochem houdt op woensdag 7 december een inloopbijeenkomst over het woningbouwplan Almen-Zuid 2b. Tijdens de bijeenkomst worden een aantal mogelijke indelingen getoond. Ook worden inwoners geïnformeerd over de procedure en hoe de inspraak is geregeld.

Vragen worden beantwoord door medewerkers van de gemeente en van het stedenbouwkundig bureau mRO. Door de grote behoefte aan woningen probeert de gemeente waar mogelijk zo snel mogelijk te beginnen met bouwen. Almen was de eerste kern in de gemeente waar een kernvisie Wonen werd opgesteld. Hierin werd het plan Almen-Zuid 2b als geschikte locatie genoemd.

Verzet

Onomstreden is dit niet. De Dorpsraad Almen is voor en hoopt via nieuwe woningen onder meer te voorkomen dat met name jongeren wegtrekken uit het dorp, waardoor het voorzieningenniveau onder druk komt te staan. Maar er is ook verzet tegen bouwen in wat wel ‘de Berkelvallei’ wordt genoemd. Het beoogde gebied ligt grofweg tussen de Hoofdige Boer en de Berkel.

Aanmelden

Er is tijdens de bijeenkomst geen centrale presentatie. Iedereen kan tussen 18.00 en 21.00 binnenlopen bij Ons Huis aan de Dorpsstraat 27. Aanmelden is niet verplicht maar voor de gemeente is handig om te weten hoeveel mensen van plan zijn te komen. Aanmelden kan via rovsecretariaat@lochem.nl of telefonisch via nummer (0573) 289 222. Vraag in dat geval naar Wilma Krikken of Gerlinde Bulten.