Anneke Vermeer uit Eefde Beste Buur 2021

0
Alle genomineerden voor Beste Buur ontvingen een taart (foto: SWL)

EEFDE/LOCHEM – Anneke Vermeer uit Eefde is de Beste Buur van 2021 in de gemeente Lochem. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve overhandigde haar zaterdag bloemen, een oorkonde en een taart. Haar buren loven Anneke Vermeer onder meer vanwege het feit dat ze een deel van haar tuin beschikbaar stelt als ‘buurt-moestuin’.

Inwoners van de gemeenten konden de afgelopen maanden mensen nomineren voor de titel van Beste Buur van 2021. De jury boog zich vorige week over de nominaties en koos Anneke Vermeer als nieuwe draagster van de titel.

Verkiezingen

Ook de vier genomineerden krijgen een taart, gesponsord door Wereldbakker Wijnand uit Laren. De jaarlijkse verkiezing wordt sinds 2015 georganiseerd door de Stichting Welzijn Lochem (SWL). De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Iemand die een grote bijdrage levert aan de sfeer in de buurt. Bijvoorbeeld een oogje in het zeil houdt, een buurtfeest organiseert en altijd vriendelijk is tegen de kinderen in de buurt.

Ontmoeten

De buren zijn blij met Anneke Vermeer. Ze nam 2,5 jaar geleden het initiatief om een deel van haar tuin beschikbaar te stellen voor een ‘buurt-moestuin’. De tuin is een groot succes en brengt buren met elkaar in contact. Ook in coronatijd bood de tuin de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op veilige afstand.

Buren oogsten samen de opbrengst van de tuin en delen die met elkaar. Maar de tuin is veel meer dan alleen een moestuin. Hij brengt ook aandacht voor elkaar, gezelligheid, buiten zijn en verbinding.