Almen en Barchem krijgen een Centerrr

0
Superrr in Almen gaat voortaan Centerrr heten

ALMEN/BARCHEM – De bekende Superrr in Almen gaat vanaf 1 mei Centerrr heten. De kleine supermarkt in Barchem draagt die naam al met ingang van vandaag (17 april). De drie r’s aan het einde van naam staan voor retail, re-integratie en relatie. In Almen is dat een succesvolle formule gebleken.

De Superrr-formule komt uit de koker van Friese Zorggroep Alliade. Dat besloot al eind vorig jaar om de winkels buiten de provincie Friesland af te stoten. De overige winkels werden in de etalage gezet en mocht er geen koper worden gevonden dan dreigde sluiting, zo was de vervelende boodschap voor onder meer Almen.

Overname

Twee Brabantse broers brengen uitkomst en nemen de Superrr-winkels buiten Friesland per 1 mei over. De overname van de Bortly supermarkt in Barchem lijkt op een min of meer toevallige ‘bijvangst’. De broers Baaij springen in het gat dat de vorige eigenaren lieten vallen. Zij sloten de winkel de deuren onlangs plotseling. Ondernemer Ming Jiang had de zaak pas ruim een jaar geleden overgenomen van Frank Bannink die jarenlang de Attent Supermarkt in Barchem runde.

Barchem

De winkel in Barchem gaat vrijdag om 9.00 uur open en draait aanvankelijk als vanouds. De formule, zoals die in Almen wordt gehanteerd, wordt langzamerhand ook daar uitgerold. Dit betekent dat in de buurtsuper mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Anderen kunnen er een zinvolle dagbesteding vinden.

Verder is de winkel belangrijk voor de sociale contacten en -controle in het dorp. Daar bestaat zicht op hoe het met mensen gaat en of iemand hulp nodig is. En de bezorgdienst levert een bijdrage aan het streven om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Stille overgang

In Almen zijn de op handen zijnde veranderingen pas in een laat stadium bekend gemaakt om geen onrust te veroorzaken onder de vaak kwetsbare medewerkers. Voor hen verandert er vooralsnog overigens weinig. Door de corona-crisis verloopt de overname in eerste instantie vrij stilletjes. Wel zal er sprake zijn van een andere hoofdleveranciers waardoor onder meer de huismerk-producten gaan veranderen.

Nieuwe eigenaren

De nieuwe eigenaren zullen zich in de volgende editie van de dorpskrant Almenak voorstellen aan de inwoners. Wat we al weten is dat het gaat om de broers Arno en Erik Baaij, waarvan de eerste in het Brabantse Oeffelt (gem. Boxmeer) een groothandel heeft in biologische producten. De detailhandel is de heren niet vreemd wat het zijn zonen van de kruidenier.