Boeren ‘balen’ bij Lochemse supermarkten

0
Grote hooibalen bij de supermarkten in Lochem (foto's: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het is een wat verwarrende dag voor de normale sterveling. Terwijl in de media wordt gesteld dat boerenorganisaties en het Kabinet een akkoord hebben over het stikstofbeleid, worden overal in het land acties gevoerd. Door zowel boeren als bouwvakkers.

In Lochem legden boeren woensdagochtend hooibalen voor de deur van alle supermarkten. Dat  leek in eerste instantie vrij onschuldig, maar inmiddels is gebleken dat de balen pontificaal voor de deuren waren gelegd. Omdat de meese rond waren was verplaatsen echter niet moeilijk en kon de actie nog net doorgaan als ludiek.

De balen zijn zo geplaatst dat er geen sprake is van echte blokkades, zoals dinsdag door de rechter werd verboden.

[UPDATES]
– Lezers melden dat er ook zo’n grote hooibaal bij PLUS Cornelis aan de Albert Hahnweg ligt (foto’s hieronder) en de Aldi aan de Hanzeweg (foto).
– Vanochtend is een stoet met trekkers door Lochem getrokken. Via de Zutphenseweg. Ze zorgden bij de rotonde bij De Beemd/Staring College voor een kortstondige opstopping (video onderaan dit bericht).
– Hier een LINK naar een video van Facebook, gemaakt op de kruising Zutphenseweg/Oranjelaan. En hier nog een LINK naar 2 video’s die zijn gemaakt langs de Zutphenseweg, meer richting Barchemseweg.
– In de stoet die door Lochem trok waren ook de nodige Duitse trekkers, zo meldt een ooggetuige (zie foto hieronder).

Lees verder onder de foto’s…

Een Duitse trekker in Lochem (foto: Annie Visschers)
Hooibaal bij PLUS aan de Albert Hahnweg (foto: Nelly Harkink)
Ook bij de Aldi was het flink balen vanochtend (foto: Rinie Hindriks)

PLUS Cornelis vanochtend op Facebook:
Meer acties? Meld het ons!

De redactie ontvangt graag meldingen van soortgelijke acties elders in de gemeente. Ook foto’s zijn uiteraard van harte welkom. Stuur ze naar info@lochemsnieuws.nl.

De onderstaande beelden zijn gemaakt door Thomas Baur bij de rotonde Zutphenseweg/Henry Dunantweg: