Allemaal1.tv deze week: vaccinatie, ondernemers en economie

0
Specialist Ouderengeneeskunde Ellie Jetten (links) met naast haar longarts Karin Groenewegen praten over corona en vaccineren (foto: Jorrit van de Kolk / Allmaal1.tv)

LOCHEM/GORSSEL – De uitzending van Allemaal1.tv die donderdagavond vanaf 18.30 uur te zien is bevat veel corona-gerelateerde zaken, maar ook sport, ondernemers en economie. Ook is er aandacht voor het werk van SOS Kinderdorpen. Verder zijn er weer een jeugdvlog en een bijdrage van de Historische Vereniging Lochem-Laren-Barchem. Op de bank zit dit keer iemand die corona heeft doorstaan.

Klik HIER om de uitzending nu te bekijken via YouTube…

De uitzending begint met een gesprek met Eric-Jan de Haan van de gemeente Lochem. Hij heeft onder meer economie in zijn portefeuille. Daarnaast is hij erg begaan met toerisme en recreatie, dus ook dat komt aan de orde.

Op de bank…

In de rubriek ‘Op de bank met…’ ontvangt Gerda Greutink opnieuw Anton van Zijtsveld. Opnieuw, want hij zat tijdens de tweede uitzending in december ook al eens op die plek. Problemen met het geluid leiden nu tot een herkansing. Anton kreeg te maken met ernstige gevolgen van een corona-infectie. Hij kwam ermee in het ziekenhuis terecht. Bij thuiskomst bleek zijn echtgenote ook ziek en ook zij belandde in het ziekenhuis. Een indringend verhaal.

Om corona en vaccineren draait het ook bij de ‘Waan van de Dag’. Daarin praat Henri Bruntink met longarts Karin Groenewegen uit Eefde en specialist ouderen geneeskunde Ellie Jetten uit Lochem. Het gesprek wordt ingeleid met een korte eigen reportage van Allemaal1 die vorige week in Apeldoorn is opgenomen, toen daar de eerste zorgmedewerkers werden gevaccineerd.

Actueel

In het gesprek gaat het over wat corona met je doet of kan doen en wat dit bijvoorbeeld teweeg brengt in den ziekenhuis of verpleeghuis. Dat zijn de instellingen waar beide gasten werken. Het is een uiterst actueel item geworden, waarin het ook nog even gaat over avondklok en de noodzaak dat het Kabinet zo’n zware maatregel goed uitlegt.

Namens de ondernemersverenigingen van Laren en Gorssel zitten respectievelijk Jeroen Stekelenburg en Charles de Mari aan tafel bij presentatrice Anke Tragter. Ook hier gaat het om hoe het ondernemers momenteel vergaat en wat er speelt binnen de verenigingen en de beide dorpen.

Motoren en hockey

Motorsport en hockey komen samen via een gesprek met voorzitter Wim Lubbers van motor- en autoclub HAMAC uit Harfsen en voorzitter Jansje van Veersen van de Hockeyclub Gorssel-Epse. Aan bod komen onder meer wat er niet en nog wel kan en de HAMAC zich maatschappelijk manifesteert via het delen van de accommodatie met verrassende andere organisaties.

Muziek

Trees Beltman uit Lochem vertelt over het werk van SOS Kinderdorpen. Muzikant Marc Epping (foto hieronder) uit Rietmolen bij Neede schreef eerder al een lied voor deze organisatie en hij die komt hij ten gehore brengen.

De jeugdvlog van deze week is gemaakt door Pien van Dooren. De andere genoemde items worden vaak ingeleid met videobeelden, die vaak door Allemaa1 zelf zijn opgenomen op locatie.

LochemsNieuws is redactioneel partner van Allemaal1.tv

Marc Epping zingt en speelt een nummer dat hij schreef voor SOS Kinderdorpen (foto: Jorrit van de Kolk / Allmaal1.tv)