Allemaal1.tv 4 februari: Laren, Harfsen, Almen en veel meer

0
Een blik in de studio van Allemaal1.tv in de schouwburg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – Allemaal1.tv is donderdag (4/2) toe aan de 9e uitzending. Hierin is zoals altijd aandacht voor uiteenlopende verhalen uit de hele gemeente Lochem. Dit keer komt wethouder Bert Groot Wesseldijk langs. Hij maakte vorige week bekend dat hij op 1 april stopt. Verder nemen we een kijkje bij het Kulturhus Laren en Dorpshuis Hoeflo in Harfsen. Op de bank praat Anne Wijffels van de kerk in Joppe met Gerda Greutink.

Klik HIER om uitzenging 9 te bekijken via YouTube (beschikbaar vanaf donderdag 4 februari, 18.30 uur)

De wethouder praat over zijn vertrek, een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij blikt terug op 7 jaar wethouderschap met presentatrice Anke Tragter. Aansluitend praat hij met Henri Bruntink verder woningbouw in de gemeente. Het lijkt erop dat er na jaren van weinig mogelijkheden weer flink gebouwd kan worden. Waar dat kan wordt nog een puzzel.

De muziek komt opnieuw van ‘huiszangeres’ Marin Krabbenborg die dit keer uit een heel ander vaatje tapt. Wie van soul houdt zit goed. De sportcoaches Marjolijn Pezy en Joyce Elshof vertellen over hoe ze basisschoolkinderen, jongeren en volwassenen in beweging houden met hun online bootcamps in coronatijd.

Tusselerhof

De Tusselerhof is, na sloop in 2019 en een tijdelijk verblijf van de bewoners in Huize St. Jozef aan de Bosweg, in september teruggekeerd naar Tusseler. Teamleider Belinda Peters laat de kijker zien hoe mooi het is geworden en praat in de studio over de mogelijkheden van de woon- en zorglocatie van de Stichting Pro Senectute. Die woonlocatie heet overigens Tusselerstaete.

In de rubriek cultuur zijn Pien Pon en Gerard Bohncke te gast. Zij is directeur van Museum S.T.A.A.L. in Almen en hij is de dorpsdichter. Poëzie hoort bij het museum over A.C.W. Staring, die naast veel andere dingen toch vooral bekend werd als dichter. Gerard Bohncke is al sinds de Poëzieweek van 2019 dorpsdichter maar door corona kwam hij het afgelopen jaar nauwelijks in actie. Hij maakt termijn tot aan de volgende Poëzieweek vol. Pien Pon vertelt ook over het museum dat zo’n mooi start had maar waar het nu erg stil is.

First Mates

Namens de Stichting Welzijn Lochem (SWL) komt Seher Bya vertellen over ‘First Mates’. Wie zich hier voor aanmeldt kan binnenkort rekenen op een online ontmoeting met één, twee of drie andere mensen. Via een vooraf ingevulde vragenlijst kan de organisatie ervoor zorgen dat de voorkeuren en levensstijl van de gesprekspartners enigszins bij elkaar passen. Het is bedoeld voor mensen uit de hele gemeente en van alle leeftijden die nieuwe mensen wil ontmoeten. Wat er na die eerste ontmoeting van komt maken de deelnemers zelf uit.

GoedeBuren

Ook van SWL is het project GoedeBuren, dat veel mensen kennen als ‘buurtbemiddeling’. De meest ervaren vrijwilliger heet Ben Baak. Hij vertelt in de studio waar het bij buurtbemiddeling om draait en waarom er juist in coronatijd meer onenigheid tussen buren ontstaat.

En ook dit keer zijn er weer oude beelden van het Historisch Genootschap, ingeleid door de Wout Klein.

Allemaal1.tv uitzending 9:
4 februari 2021, 18.30 uur.
Website: Allemaal1.tv
Youtubekanaal: Klik HIER

Op de website zijn alle items uit alle voorbije uitzendingen ook individueel aan te klikken en terug te kijken.

[LochemsNieuws is redactioneel partner van Allemaal1.tv]