Albanees aangehouden voor poging inbraak bij Van der Most

0
Politie bij de villa van Van der Most. (foto: Sebastiaan te Riele, LokaalGelderland.nl)
 Dit bericht is gebaseerd op informatie van onze mediapartner LokaalGelderland.nl
GORSSEL – Zaterdagavond (19/11) heeft de politie een 44-jarige Albanees aangehouden voor een poging tot inbraak in de villa van ondernemer en raadslid voor de VVD in Lochem, Hennie van der Most.

Politieagenten deden onderzoek bij het huis. Een politiehelikopter heeft de politie geholpen met de zoektocht. Er waren politiemensen uit Lochem, Deventer en Zutphen bij betrokken. Er werden ook speurhonden ingezet. De aangehouden man werd uiteindelijk in het bos in de omgeving van de villa van Van der Most aangehouden. In eerste instantie was sprake van 2 aanhoudingen. De politie denkt dat er meerdere personen waren betrokken bij de poging tot inbraak.

Reactie Van der Most
In een telefonische reactie aan de NOS zegt Van der Most dat de familie rond de tafel zat, toen de lampen buiten aansprongen omdat er mensen rond het huis liepen. Vervolgens zagen ze twee mensen lopen met iets in hun handen, waarschijnlijk een koevoet. Daarop heeft hij direct de politie ingeschakeld.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien rond 21.00 uur die avond wordt verzocht te bellen met 0900-8844.

Onderstaande video is van LokaalGelderland.nl: