Aanhoudingen in verband met drugshandel in Lochem en Zutphen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/ZUTPHEN -De politie heeft dinsdag (20/6) vroeg in de ochtend invallen gedaan in woningen in Lochem en Zutphen. Hierbij zijn in totaal 4 personen aangehouden. Ze worden verdacht van de betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Bij de invallen zijn contant geld en zowel soft- als harddrugs aangetroffen.

[update] Onderaan dit bericht is een tweet van de politie toegevoegd met videobeelden van de invallen.

In Lochem ging het om woningen aan de Prins Bernhardweg en de Graaf Lodewijklaan. In Zutphen viel de politie een woning aan de Dr. Kuyperstraat binnen. Leden van de Ondersteuningsgroep (OG) voerden de acties uit. Drie verdachten zijn ter plekke aangehouden, een vierde werd in Arnhem aangehouden. Het gaat om een twee mannen van 34 uit Lochem, een vrouw van 33 uit Lochem en een man van 32 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Verder onderzoek moet uitwijzen welke rol zij speelden bij de drugshandel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek

De recherche van basisteam IJsselstreek is een half jaar bezig met het onderzoek naar deze verdachten. De aanleiding voor het onderzoek waren signalen over een drugsdealer die actief zou zijn in Lochem en Zutphen. De politie merkte aan geruchten onder bewoners dat zij zich zorgen maakten over hun veiligheid en hun leefomgeving.

De politie laat via een persbericht weten dat het voor veel mensen vaak een drempel is om informatie door te geven aan de politie. ‘Een schoolvoorbeeld van de ondermijnende effecten van georganiseerde criminaliteit’, zo staat er letterlijk. In de afgelopen weken werd de informatie en het onderzoek concreter en kon de politie deze aanhoudingen verrichten.

Informatie

De politie hoopt met dit onderzoek te laten zien dat het loont om informatie tóch door te geven. Denk dan aan verdachte situaties of vermoedens van handel in drugs: “Het is belangrijk dat die informatie bij ons binnenkomt want daar kunnen wij weer mee verder”, zegt Judith Schutte, teamchef van team IJsselstreek. “Misschien zie je niet direct resultaat na het delen van je tip, maar uiteindelijk kan het leiden tot een onderzoek als vandaag. Dit soort onderzoeken blijven we uitvoeren want we vinden het belangrijk dat mensen zich thuis veilig kunnen voelen. Zonder overlast te ervaren van dealen of ander vervelend gedrag.”

Tips

Via 0900-8844 is de politie 24/7 bereikbaar. Bij verdachte situaties waar de politie snel bij moet zijn, is het zelfs beter om 112 te bellen. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Informatie over de tipgever zelf blijft verborgen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).