Lintje voor brandweerman Bouwhuis uit Eefde

0
De versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

EEFDE/LAREN – Brandweerman Henk-Jan Bouwhuis uit Eefde mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij ontving de onderscheiding zaterdagavond (19/11) van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve tijdens de korps- en feestavond van de vrijwillige brandweer IJsselstreek. Die werd gehouden in zaal Stegeman in Laren.

24 jaar
Henk-Jan Bouwhuis is 24 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer. In november 1992 werd hij vrijwillig adspirant bij de toenmalige gemeentelijke brandweer van Zutphen. In mei 1999 werd hij onderbrandmeester, in april 2002 commandant en in januari 2004 adjunct-hoofdbrandmeester 1 e klas.

Officier van dienst
Vanaf 1 januari 2010 kreeg Henk-Jan Bouwhuis eervol ontslag als commandant, maar hij bleef in dienst bij de vrijwillige brandweer als bevelvoerder en brandmeester. Bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) is Henk-Jan Bouwhuis vanaf 2001 officier van dienst. In 2012 kreeg hij een aanstelling als bevelvoerder. Per 1 juli 2016 heeft hij van die functie op eigen verzoek afscheid genomen. De functie van officier van dienst blijft hij uitoefenen.

Deskundig
De burgemeester vertelde dat de collega’s Henk-Jan Bouwhuis typeren als rustig en deskundig. ,,Zijn kennis van zaken weet hij goed te vertalen naar de eenheden. Henk-Jan houdt het hoofd koel en is heel sociaal. Hij is iemand waar je van op aan kunt: hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.”