Actie GGD helpt bij aanleren gezondere gewoontes

0
(bron: 30dagengezonder.nl)

LOCHEM/GORSSEL – De GGD Noord- en Oost-Gelderland houdt in maart opnieuw de actie ’30dagengezonder’. Daarbij worden inwoners van de regio uitgedaagd om gezonder te leven. Het doel van de actie is om in 30 dagen ongezond gewoontegedrag te doorbreken en hiervoor in de plaats een gezondere gewoonte aan te leren.

De actie werd vorig jaar ook al gehouden. De deelnemers bepalen zelf welke gewoonte ze willen afleren en welke ze willen omarmen. Op tijd naar bed, minder suiker- en meer vegetarisch eten, regelmatig een ommetje maken of de smartphone een uurtje uit. Door een maand lang een gezonde uitdaging vol te houden, wordt het makkelijker dat ook in de toekomst te blijven doen, zo is de gedachte.

Actueel

Vrijwel iedereen weet wel hoe je gezonder kunt leven. Maar het ook daadwerkelijk doen is vaak lastiger. De coronacrisis maakt veel mensen ervan bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Tegelijk is het door diezelfde crisis, en de daarbij behorende maatregelen, extra lastig om de noodzakelijke stappen te zetten. Daarom helpt de GGD deelnemers met de actie ’30dagengezonder’ om een maand lang hun eigen uitdaging vol te houden.

Meedoen kan zowel individueel als samen met anderen, zoals collega’s, sportvrienden, buren, vrienden of het eigen gezin. De GGD stelt dat samen een uitdaging aangaan stimulerend werkt en dat deelnemers elkaar zo scherp houden. Een schoolklas kan er bijvoorbeeld voor kiezen om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld op afstand tijdens de lunch samen wandelen.

Aanmelden

Op de website www.30dagengezonder.nl zijn ideeën verzameld voor uitdagingen en kunnen deelnemers zich aanmelden. Zij ontvangen na aanmelding de hele maand inspirerende tips en adviezen.