Caroline van der Plas bezoekt Achterhoekse ‘BBBondgenoten’

0
Caroline van der Plas van BBB (bron: tweedekamer.nl)

AALTEN/LOCHEM – Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging (BBB) bezoekt op zaterdag 5 maart Aalten op uitnodiging van lokale partijen in de Achterhoek, waaronder Meedenken met Lochem (MmL). Dit in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. De BBB is bondgenootschappen aangegaan met lokale partijen, waaronder 4 in de Achterhoek.

Kamerlid Van der Plas wordt vergezeld door partijvoorzitter Erik Stegink. Naast MmL is BBB in ook bondgenoot van Ondernemend Berkelland, Dorp en Platteland Beweging uit Oude IJsselstreek en BBB-HMV uit Aalten.

Suzie’s Farm

De ontmoeting vindt plaats op Suzie’s Farm in de Aaltense buurtschap Haart. BBB haalde bij de 2e Kamerverkiezingen van vorig jaar veel stemmen op het platteland en kleine kernen. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen moet blijken of de stemmers van toen hun stem nu aan de lokale bondgenoten geven. Peilingen geven aan de BBB landelijk op flink meer zetels zou kunnen rekenen als er nieuwe verkiezingen zouden komen.

Het landelijk bestuur van de BBB realiseerde zich dat ze voor de gemeenteraadsverkiezingen iets moesten doen. Zelf meedoen kwam te vroeg. Daarom werd het bondgenootschap bedacht. Gezocht werd naar onafhankelijke partijen die zich verwant voelen met de standpunten van BBB. Er bleek zoveel belangstelling voor te bestaan dat er partijen teleurgesteld moesten worden.

Dialoog

Afgelopen december zette MmL de handtekening onder de bondgenoot-overeenkomst. De vier Achterhoekse partijen nodigden het Kamerlid en de voorzitter uit om de dialoog aan te gaan met regionale vertegenwoordigers uit de landbouw, MKB en ZZP-sectoren. Een aantal leerlingen van het Aaltense Schaersvoorde College krijgt ook de kans om vragen te stellen.

Geïnteresseerden zijn welkom, al is het aantal plekken beperkt. Aanmelden kan via het graag op e-mailadres: bbb.hmv.aalten@gmail.com.

Informatie

Locatie:
Suzie’s Farm
Loohuisweg 5
7121 JL Aalten.

Tijd: zaal open vanaf 14.30 uur.
Start- en eindtijd: 15.00 uur-17.00 uur
Toegang is gratis maar om de kosten te bestrijden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.