GGD gaat vanaf woensdag ook zonder afspraak boosteren

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/ZUTPHEN – Vanaf woensdag (12/1) start de GGD Noord- en Oost-Gelderland op drie locaties met het zetten van boosterprikken zonder afspraak. In Zutphen, Doetinchem en Apeldoorn kan men zo binnenlopen. Vanaf vrijdag komt daar nog een locatie in Harderwijk bij. Ook wie nog een 1e of 2e prik wil halen kan zonder afspraak terecht.

Meer ruimte

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Anneloes Vos, projectleider Vaccineren van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. “Dat betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen.”

Voor een booster op de vaccinatielocatie in Lichtenvoorde moet nog wel een afspraak gemaakt worden. GGD Noord- en Oost-Gelderland hoopt ook daar binnen twee weken de booster zonder afspraak aan te kunnen bieden.

Afspraak kan ook

Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat de gegevens van de bezoeker dan al geregistreerd zijn. Het is daarom nog steeds mogelijk om een afspraak te maken voor een 1e, 2e of boostervaccinatie.

“Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland of op een locatie verder weg, dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie”, adviseert Vos. “De afspraak wordt dan uit het systeem gehaald om fouten in de registratie te voorkomen.”