Agrarische leerwerkplaats Lochem start in 2017

0
(foto: pixabay.com)
LOCHEM – AOC Oost start het volgende schooljaar met een agrarische leerwerkplaats in de gemeente Lochem. Deze is bedoeld om MBO-leerlingen van de opleiding loonwerk én mensen die al werken in de sector kennis te laten opdoen over onder meer duurzaam werken en innovaties.
Gemeente
AOC Oost en de gemeente Lochem hebben een intentieverklaring getekend en de gemeente stelt in 2017 25 mille beschikbaar voor de opstartkosten. De activiteit past in de onlangs vastgestelde economische agenda. Daarin wordt gestreefd naar een Agro Innovatiecentrum en de leerwerkplaats past daarbij.
Klaargestoomd
Leerlingen en werkers uit de sector worden klaargestoomd voor de toekomst waarin steeds vaker is van circulair ondernemen, met de focus op duurzaamheid. Bedrijven die deze werkwijze omarmen hebben behoefte aan werknemers met de nodige kennis en capaciteiten.
Innovaties
De leerwerkplaats wil betrokkenen kennis laten maken met innovaties, zoals de nieuwste machines, apparaten en sensoren, maar ook met zogeheten SMART en biobased technologieën.
Samenwerking
Gerben Kleine Haar, werkveldleider Agro bij AOC Oost: ,,Binnen het praktijkcentrum willen we intensief samenwerken met Cumela, Aventus Agrotechniek, het hbo en andere partijen uit de sector. Het praktijkcentrum moet een ontmoetingsplaats worden voor alle betrokkenen uit de sector Agro (loonwerk, veehouderij, akkerbouw, etc.) waar we gezamenlijk de medewerkers van nu en van de toekomst opleiden, kennis delen en nieuwe kennis opdoen.”
De leerwerkplaats krijgt een regionale functie.