Dia-lezing over IJsland in bieb Gorssel

0
Landschap op IJsland. (foto: pixabay.com)

GORSSEL – Schrijver, reisleider en natuurgids Ruud Schaafsma geeft op donderdag 24 november een dialezing over de IJslandse natuur in de bibliotheek in Gorssel. Schaafsma is sinds 1999 gedurende enkele weken per jaar reisleider op IJsland.

Boeken
Over zijn reizen en wandelingen schreef Schaafsna twee boeken: ‘Struinen op IJsland’ en het onlangs verschenen ‘Verder struinen op IJsland’. Eerder schreef hij al diverse boeken over Gelderse wandelingen en cultuurhistorie.

Uniek
IJsland is een uniek eiland binnen Europa, waar het ontstaan van de aarde bijna tastbaar is. Het is verder een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. De heldere vergezichten, vulkanische verschijnselen, enorme gletsjers, de hoge vogelrotsen en meren met broedende vogels, de midzomernacht en het noorderlicht komen aan de orde tijden de dialezing die is gebaseerd op het laatste boek van Schaafsma. De de nadruk ligt op de wandel- en natuurervaringen op veel plekken op ‘buitenaards’ IJsland.

Signeren
De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45, tel. 0575- 429045, op donderdag 24 november van 19.30 tot 21.30 uur. In de pauze van de lezing verkoopt en signeert Ruud Schaafsma zijn boeken over IJsland en laat hij foto’s en stenen zien. Kaarten à € 7,50 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek.