20 mei: Groot Scouting Band Festival aan de Gageldijk

0
Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens het Scouting Band Festival

LOCHEM – Vrijwilligers van De Graaf Otto Groep en scouting De Witte Wieven werken hard aan de voorbereidingen op een groot Scouting Band Festival dat op 20 mei wordt gehouden. Dat gaat gepaard met veel activiteiten voor met name kinderen. Tussen 12.00 en 18.00 uur vinden zo’n 50 activiteiten plaats rond de thema’s avontuur, muziek, dans, techniek, koken en outdoor.

Scoutingbands
Op hetzelfde terrein aan de Gageldijk (zie plattegrond hieronder)  nemen ongeveer 10 scoutingbands het tegen elkaar op tijdens een landelijk concours. Nog niet eerder werd dit jaarlijkse concours ingebed in een groot festival met zoveel scoutingactiviteiten. De bands komen uit alle windstreken, van Den Bosch tot Den Helder. Uiteraard is de eigen Graaf Otto Band ook van de partij.
 
Festivalsfeer
De Graaf Otto Groep heeft ervaring met het creëren van een festivalsfeer. In 2013 was het openluchttheater de plek waar het Scouting Festival werd gehouden. Daar kwamen veel positieve reacties op van bezoekers. Doel is zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Scouting. Dit blijft niet beperkt tot de traditionele scoutingactiviteiten, maar er komen ook verrassende en vernieuwende dingen aan bod
 
De activiteiten zijn verdeeld over zeven activiteitenvelden:
Avonturenbos: kampvuur, klimbos, abseilen, mountainbike, geocache etc.
Natuurtuin: reptielen, zandtafel, blote voetenpad, roofvogels etc.
Keuken: outdoor cooking met varken aan spit, vis vangen, rookoven bouwen etc.
Laboratorium: robots, 3D-printer, scheikunde experimenten, scrapheap etc.
Speeldorp: stormbaan, knutselen, kermisattracties, sport clinic etc.
Theater: workshops zang, dans, schilderen, graffiti, zeefdrukken, etc.
Rivier: zeepbaan, kanoën, flesraket, hottub, brandweer etc.

Gratis
Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers van Scoutinggroep Graaf Otto en scouting De Witte Wieven uit Lochem. Dit grote evenement word financieel en met materialen ondersteund door diverse organisaties en bedrijven. Daardoor is dit evenement gratis toegankelijk.Kijk voor meer informatie en een overzicht van de sponsoren op: www.scoutingbandfestival.nl.

Het festivalterrein