Scouts De Witte Wieven worden 3e bij wedstrijd in Gorssel

0
Het team van De Witte Wievengroep met vlnr Nikai, Roos, Lucas, Lisa en Birtte (eigen foto)

LOCHEM/GORSSEL – Scouts van De Witte Wievengroep uit Lochem zijn afgelopen weekend 3e geworden tijdens scoutingwedstrijden in Gorssel. Ondanks kou en winterse neerslag werd er fanatiek gestreden door 7 groepen uit het district.

Na een weekend vol strijd kon zondagmiddag de balans worden opgemaakt. Een spannende aangelegenheid want de deelnemers kregen al voor de prijsuitreiking te horen dat alle groepen qua puntental dichtbij elkaar lagen. De Witte Wievengroep greep dus de 3e plek. Het verschil met de nummer 1 was slechts 5 punten.

Vijf deelnemers

Scouting De Witte Wieven had 5 kinderen afgevaardigd om de groep te vertegenwoordigen. Ze moesten al hun scoutingvaardigheden laten zien: tent opzetten, van houtenpalen een keuken pionieren waar ze ’s avonds hun eigen maaltijd moesten bereiden, tot een postenspel waar scoutingkennis en -vaardigheden op de proef werden gesteld op het gebied van sport & spel, EHBO, identiteit, samenleving en expressie.

Samenwerken

Het belangrijkst was echter of de scouts goed konden samenwerken. Ze waren het hele
weekend op zichzelf aangewezen. Ze mochten geen hulp vragen bij hun eigen leiding. Bij een probleem moesten ze aankloppen bij een stafteam. Dat zorgt voor een eerlijke en onafhankelijke beoordeling.

Team

Het team uit Lochem bestond uit Nikai, Roos, Lucas, Lisa en Birtte (van links naar recht op de foto bij dit bericht). Het was een gevarieerde groep. Volgens de leiding van De Witte Wieven is dat het mooie van scouting: ‘Elk kind is ergens goed in en zo maak je een mooi team om samen een leuk maar vooral gezellig kamp te hebben. Want winnen is leuk, maar niet het belangrijkste.’