Zutphense SP’er ‘solliciteert’ op vacature directeur Het Plein

0
Kantoor van Het Plein in Zutphen.

(dit nieuws is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ZUTPHEN – Fractievoorzitter Mathijs ten Broeke van de SP in Zutphen heeft gesolliciteerd op de vacature voor directeur van Het Plein. Het is een ludieke sollicitatie waarin Ten Broeke onder meer wijst op de ‘ongrijpbaarheid’ van de organisatie en het in zijn ogen hoge salaris dat de nieuwe directeur te wachten staat.

Het Plein is de organisatie die voor de gemeenten Lochem en Zutphen verantwoordelijk is voor werk en inkomen en doet het werk dat voorheen door de sociale diensten van beide gemeenten werd gedaan. De organisatie kent veel problemen en de betrokken gemeentebesturen hebben te weinig grip op het reilen en zeilen.

Ongrijpbaar
Ten Broeke: ,,Gelukkig ben ik gezegend met een hele fijne baan en nog lang niet op zoek naar iets anders. Dus het gaat niet om mijzelf. Maar het Plein is nogal een ongrijpbare organisatie, als gemeente hebben we er zowat niks over te zeggen: alleen de begroting en jaarrekening krijgen we voorgelegd, verder niks. Terwijl alle bijstandsgerechtigden en inwoners die ondersteuning nodig  hebben, afhankelijk zijn van deze club” vertelt hij.  
Lees ook: De vacature van Het Plein

Beloning
In zijn sollicitatiebrief schrijft Matijhs ten Broeke het salaris wat de directeur krijgt wel erg hoog te vinden: ,,Ik las dat tegenover deze voltijds aanstelling een financiële beloning staat van bruto € 7.038,- per maand. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit bedrag mij afschrok. Naast het feit dat dit salaris nog hoger is dan dat van een Zutphense wethouder, zou er van dit bedrag in de huishoudelijke verzorging meer dan vier mensen aangenomen kunnen worden om voltijd aan de slag te gaan.” Ten Broeke schrijft dat hij het voor de helft zou doen. 
Lees ook: De sollicitatiebrief van Ten Broeke

De fractievoorzitter vindt de sollicitatie ,,een prima manier om een paar misstanden aan de kaak te stellen. Onder andere de dwang om te blijven solliciteren zonder kans van slagen en het torenhoge salaris van de directeur.”