‘Zorg op 18’ aan de Barchemseweg opent met open-huis

0
Zorg op 18 een de Barchemseweg (eigen foto)

LOCHEM – Ze zijn al een tijdje aan het werk aan de Barchemseweg, maar zaterdag 16 maart houden de zorgverleners van ‘Zorg op 18’ een feestelijke opening met open-huis. Recordwereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen speelt daarbij een belangrijke rol.

In ‘Zorg op 18’, de naam verwijst naar het huisnummer, zijn zeven praktijken onder één dak gevestigd. Om ze maar meteen even op een rijtje te zetten…:

  • Osteopathie Kaijen
  • Podotherapie A.T.M. Haitink
  • Verloskundigenpraktijk Buik & Co.
  • Bekkenbodemfysio Lochem
  • Mensendieck Lochem
  • Zinzicht Coaching
  • Fysiotherapie Klein Kranenbarg

Koopwens

Het begon vorig jaar, toen osteopaat Johan Kaijen en podotherapeut Aranka Haitink hun oog lieten vallen op het pand aan de Barchemseweg. ,,We zaten gehuurd aan Onder de Linden en een langgekoesterde wens was om  iets te kopen en iets voor onszelf te hebben. Dit pand is heel geschikt voor wat ons voor ogen stond”, zegt Johan Kaijen.

Het gebouw werd ooit gebouwd als accountantskantoor. Nadat Accon was vertrokken hielden Grondbank Oost-Gelderland en Waterstromen er kantoor. Toen de eerste vertrok naar Zutphen werd het pand te groot voor Waterstromen. De laatste werkt nu – heel toepasselijk – vanuit het voormalige waterschapsgebouw aan de Prins Bernhardweg.

Snel vol

Na de koop en de inrichting naar eigen wens volgden al snel andere belangstellenden. ,,We hadden ons erop voorbereid dat we nog de markt op moesten om alle ruimte hier aan de man te brengen, maar dat bleek niet nodig. We zaten al snel , en zonder veel moeite, helemaal vol”, legt Kaijen uit. ,,We begonnen in augustus en in december kwam de verloskundigenpraktijk als laatste hier naar toe.”

De branches waarin de verschillende praktijken opereren zijn nogal uiteenlopend, maar de gemene deler is dat alle praktijkeigenaren het belangrijk vinden om hun vak op vernieuwende wijze uit te oefenen. De disciplines vullen elkaar aan en bieden zorg voor jong en oud.

Nieuw en fris

,,Dat alles onder één dak zit, is een groot voordeel. Maar sowieso is het heel fijn werken in zo’n nieuw, fris pand. Dat geeft je de mogelijkheid om de patiënt echt centraal te stellen”. zegt Aranka.

Daniël Willemsen

De officiële opening zal op 16 maart om 10.00 uur verricht worden door Daniël Willemsen. Hij is tienvoudig wereldkampioen zijspancross en natuurlijk Lochemer. Hij neemt zijn zijspan mee. ,,We behandelen veel sporters in onze praktijk, dus het lag voor de hand om een bekende sporter te betrekken bij de opening”, zo klinkt het. Overigens geeft Johan Kaijen toe dat het ‘motorgeweld’ ook een manier is om te voorkomen dat hij zelf heel erg in-the-picture komt te staan. ,,Dat hoeft voor mij niet zo nodig”, bekent hij.

Open-huis

Tijdens het 2 uur durende open-huis op zaterdag 16 maart kan iedereen die dat wil het pand van binnen bekijken en informatie krijgen over de verschillende disciplines. Bezoekers die er al geweest zijn, reageren positief op de sfeer en het interieurontwerp. Kaijen en Haitink zeggen dan ook ‘apetrots’ te zijn op hun nieuwe werkplek. Voor de eerste 100 bezoekers ligt tijdens het open-huis verrassing klaar. Die duurt van 10.00 tot 12.00 uur.