Zondag: Sportclub Lochem 1 versus Witkampers 1

0
(copyright LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – Vanaf zondag rolt de bal voor het eerst na de winterstop weer in het amateurvoetbal. En hoe! In de 3e klasse C staat meteen de gemeentelijke kraker tussen Lochem en Laren op de agenda. Zondagmiddag om 14.00 uur wordt afgetrapt op sportpark De Elze in Lochem.

De derby geldt als een van de best bezochte amateurwedstrijden in de regio. Het was voor het begin van dit seizoen voor beide verengingen dan ook een opluchting dat ze gezamenlijk wisselden van de 3e klasse B naar C. Er komt altijd veel volk af op de derby’s en dat is voor beide verengingen – naast een sportieve uitdaging – een mooie gelegenheid om de clubkas te spekken.

Golstein blijft

Sportclub Lochem heeft het contract met hoofdtrainer Henry Golstein verlengd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club werden de handtekeningen gezet voor nog een jaar trainerschap.

Golstein, vroeger zelf speler van Sportclub Lochem, knoopt nog een derde jaar toe aan zijn verblijf als coach. Hij was overigens al eens eerder trainer bij Lochem. Vorig seizoen draaide het eerste uitstekend. Het was aan het einde van de vorige competitie zelfs in de race voor het kampioenschap.

Periodetitel pakken

Op dit moment neemt Lochem de vierde plaats op de ranglijst in, maar wel op respectabele afstand van de plaatsen 1 en 2. Het eerste elftal kampt met veel blessureleed. Goldstein wil proberen om via een periodetitel alsnog opnieuw mee te dingen naar het kampioenschap. Hij vindt dat een grote vereniging als Sportclub Lochem in de 2e klasse thuishoort.

Witkampers

In Laren werd het contract met hoofdtrainer Jeroen van der Tol al een aantal weken eerder met een seizoen verlengd. De coach heeft aangegeven nog voldoende groei te zien in de selectie en ook vanuit de jeugd sijpelt voldoende talent door naar de elite.

De wedstrijd van zondag is pas de eerste ontmoeting tussen beide clubs van dit seizoen. De volgende laat minder lang op zich wachten. Op 29 maart is de return op het Leussinkpark in Laren.