Edwin Evers Band opnieuw in het Openluchttheater

0
De Edwin Evers Band in het Openluchttheater in 2019 (foto: Niek Hidding)

LOCHEM – De Edwin Evers Band komt voor het derde achtereenvolgende jaar naar het Lochemse Openluchttheater. Op zaterdag 22 augustus wordt de nieuw show ’80’s Tour’ gepresenteerd. Eerder werd al aangekondigd dat voor donderdag 28 mei een concert van The Dire Straits Experience op het programma staat. De voorverkoop voor beide concerten begint op 15 februari.

De Edwin Evers Band is dik 15 jaar geleden ontstaan in verband met de CD-presentate van ‘Ever Staat Op’. Die ervaring was aanleiding om door te gaan met samen muziek maken. Er werd aanvankelijk veel gespeeld op besloten feesten, tijdens evenementen en op festivals. En als begeleidingsband bij The Voice of Holland en The Voice Kids.

Vanaf 2011 wordt jaarlijks een theatertour gedaan. Deze zijn, in aangepaste vorm, meestal ook geschikt voor openluchttheater.

Dire Straits Experience

The Dire Straits Experience (DSE) treedt op 28 mei op. Voormalige bandlid Chris White van de echte Dire Straits maakt deel uit van de formatie. White (64) is saxofonist en hij toerde van 1985 tot 1995 met de wereldberoemde band rond meestergitarist Mark Knopfler.

Daarna speelde hij onder meer in begeleidingsbands van Robbie Williams, Paul McCartney, Chris De Burgh en Mick Jagger. Chris White treedt sinds 2011 vaker met DSE op dan hij ooit heeft gedaan in zijn muzikale carrière. De muzikale spil van de band wordt echter gevormd door gitarist Terence Reis, die heel dicht in de buurt komt van het origineel.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor beide concerten start op 15 februari. Tickets zijn online en bij de VVV in Lochem te koop. Houd voor meer info de website openluchttheaterlochem.nl in de gaten.