Zondag 26 juni: Accordeondag bij de Muzehof

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)
ZUTPHEN/LOCHEM – Muzehof Centrum voor de Kunsten houdt om zondag 26 juni een accordeondag in Zutphen. Deze dag is geschikt voor jong en oud en voor iedereen uit de regio Zutphen, Lochem, Vorden en Brummen. De dag staat onder leiding van drie dirigenten/docenten die zijn gespecialiseerd in het instrument. Dit zijn Ellen Zijm van de Muzehof, Marieke Kroes uit Hengelo en Dinie Zweverink uit Lochem.
Voor kinderen van 7 tot 11 jaar is het een uitgelezen kans om eens een accordeon te proberen, dus ook zonder enige ervaring. Tussen 13.00 en 15.00 uur worden ze begeleid op weg naar hun eerste melodieën. Daarna kunnen ze plaatsnemen in een groot accordeonorkest en hun partij meespelen.

Samen repeteren

Voor de andere accordeonisten begint de dag om 10.30 uur. Het is de bedoeling dat in een gezellige sfeer samen te repeteren. De laatste van drie repetities gebeurt met de kinderen die meededen aan de kennismakingsworkshop. Het eindigt allemaal met een eindpresentaties van alle accordeonisten samen.
De dag is voor spelers van elk niveau. Het is een kans om te ervaren hoe het is om met (veel) anderen samen te spelen in een groot orkest. Ook doorgewinterde orkestspelers, die het leuk vinden om eens buiten de gebaande paden te treden, krijgen die kans. Zij ervaren bovendien hoe het is om in één dag maar liefst drie dirigenten voor hun neus te krijgen.

Aanmelden

Aanmelden via een mail aan ellenzijm@hotmail.com. De locatie is: De Muzehof, Coehoornsingel 1, Zutphen. Deelname aan de kinderworkshop kost 5 euro, inclusief limonade en iets lekkers. De overige deelnemers betalen 15 euro, inclusief koffie/thee/limonade en iets lekkers. Een lunchpakketje kunnen de deelnemers zelf meenemen.