Zilveren Knoop voor Otto Bisschop en Gerard Spil

0
Gerard Spil van Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem op een archieffoto. Hier reikt hij samen met wethouder Eric-Jan de Haan veiligheidshesjes uit aan Larense schoolkinderen (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Otto Bisschop en Gerard Spil ontvingen vrijdag uit handen van wethouder Eric-Jan de Haan een Zilveren Knoop. Deze gemeentelijke onderscheiding werd hun verleend voor de gepassioneerde inzet voor de verkeersveiligheid in Lochem. Samen richtte het tweetal 39 jaar geleden de Lochemse afdeling van Veilig Verkeer Nederland op. Gedurende al die jaren waren zij bestuurslid en actief vrijwilliger.

Otto Bisschop

Otto Bisschop zat 39 jaar geleden als vertegenwoordiger veel op de weg. De verhuizing met zijn gezin naar Lochem bracht hem in contact met Veilig Verkeer Nederland. Verkeersveiligheid was toen een hot item. Met name de veiligheid rondom de scholen. Bisschop vond dit belangrijk en nam contact op met Veilig Verkeer Nederland. In die tijd leerde hij ook Gerard Spil kennen.

Gerard Spil

De bevlogenheid van Gerard Spil kwam voort uit een ongeluk in de persoonlijke sfeer, dat gelukkig goed afliep. Het zette hem aan het denken. Hij kwam in contact met Veilig Verkeer Nederland. En van het een kwam het ander.

Verkeersexamens

Beide heren waren onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van de praktische verkeersexamens, de ‘fris het op-campagnes’ en de organisatie van scootmobieldagen in samenwerking met de Stichting Welzijn Lochem. Ook zorgden Otto en Gerard dat de fietsen van scholieren werden gecontroleerd en coördineerden zij de wisseling van de campagneborden langs de weg. Ze waren altijd present bij gemeentelijke overleggen over verkeersveiligheid. Ook bij buurtinitiatieven waren zij altijd erg betrokken.

Voorbeeld voor velen

Jong en oud hebben in Lochem kunnen profiteren van de inzet van de beide bevlogen heren. Hun inzet is niet in tijd uit te drukken. Met veel passie stonden zij voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem. Daarmee zijn zij een groot voorbeeld voor velen van ons en dat was voor burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem aanleiding voor een blijk van waardering.

De Zilveren Knoop is bedoeld als zo’n gemeentelijke blijk van waardering voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.