Zilveren Knoop voor Erik Stormink uit Gorssel

0
De Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. (foto: gemeente Lochem)

GORSSEL – Erik Stormink heeft vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve een Zilveren Knoop ontvangen. Hij kreeg deze blijk van waardering van de gemeente Lochem tijdens ‘voetballen ALS een prof’, een voetbaldag waarvan de opbrengst naar de stichting ALS gaat. 

Verbindende rol
Het college van B&W geeft Erik Stormink de knoop als blijk van waardering voor de verbindende rol die hij heeft voor zijn woonplaats Gorssel en de regio. Zijn visie op ondernemen is ‘je kunt het niet langer alleen doen, je moet een ecosysteem van vertrouwde partners om je heen bouwen, waarmee je samen naar de wereld kijkt. Dat kan alleen als je verbinding weet te maken en voldoende veiligheid weet te creëren om met elkaar te blijven samenwerken.’

Gorssel Buitengewoon
Onder het voorzitterschap van Erik Stormink verbond ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zich met andere ondernemersverenigingen en ging een belangrijke rol spelen in de uitstraling van Gorssel. Hierdoor ontstonden evenementen in Gorssel als IJsseljazz en Buitenkunstig, er kwamen bloembakken in het dorp en meer samenwerking bij activiteiten zoals de kerstmarkt.

IJsseljazz
Ooit begon IJsseljazz met Hans Dulfer op een platte kar tijdens koopzondag. Dankzij de inspanningen van Stormink groeide het evenement uit tot een jaarlijks evenement. Daarmee verbond hij ondernemers en vrijwilligers uit de hele regio aan IJsseljazz.

Voetballen ALS een prof
Ook voor de voetbalsport heeft Erik zich ingezet. Zo was hij enthousiast betrokken bij
voetbalvereniging Gorssel en was hij een van de initiatiefnemers van de business club van GoAhead Eagles in Deventer. Begin 2016 kreeg Stormink de diagnose amyotrofische laterale sclerose (ALS). Vrijdag hield zijn zoon Daan met studenten van Saxion in Deventer een voetbaldag bij VV Gorssel voor de jeugd van 6 tot 13 jaar. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de Stichting ALS.

Blijk van waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van Ingrid Leufkens van het Kinderknooppunt Lochem.