Zaterdag: Winterstripbeurs in ‘t Stadshuus

0

LOCHEM – Aanstaande zaterdag (3/11) is Lochem heel even de Stripboekenhoofdstad van de Achterhoek. Dan strijkt de Winterstripbeurs neer in het Stadshuus aan de Markt. Ruim 20 striptekenaars zijn aanwezig om hun albums te signeren en te voorzien van een mooie tekening. De toegang is gratis.

Het thema van de beurs is ‘Winter’ en ook de Achterhoek zelf komt aan bod. Het is een echte ‘makersbeurs’ gericht op een breed publiek, dus ook het hele gezin.

Uitgevers en tekenaars
Er zijn een tweetal stripuitgeverijen aanwezig, te weten uitgeverij Arboris uit Zelhem en uitgeverij Syndikaat uit Epse. Ook zijn er stands met tweedehands strips, maar het leeuwendeel wordt bevolkt door tekenaars en auteurs die hun eigen boeken komen signeren, kerstkaarten in stripstijl verkopen of andere activiteiten organiseren.
Zo is Toonworkz uit Zutphen aanwezig. Ze gaan met de kinderen een memoryspel maken in het Achterhoeks dialect en Herman Roozen gaat centenprenten maken met het publiek.

Poster
Speciaal voor de beurs maakte de uit Lochem afkomstige striptekenaar Bob Op ‘t Land een prachtige poster. Hij zal ook aanwezig zijn met een speciale editie van de beursposter die in beperkte oplage verkrijgbaar zal zijn op de dag zelf. De poster is boven dit artikel gedeeltelijk en hieronder in z’n geheel te zien.

Staring verstript
Verder is Marc Weikamp aanwezig. Voor museum STAAL in Almen maakte hij ‘De hoofdige boer’ waarin een aantal ‘verstripte’ gedichten van A.C.W. Staring staan. Momenteel werkt hij aan het boek ‘350 jaar Achterhoek’. Een boek met gedichten van beroemde Achterhoekse dichters in stripvorm. Zijn werk wordt tentoongesteld in boekhandel Lovink en bij de VVV in Lochem.

Zaterdag is een kleine expositie te zien met het thema ‘Inktober’. Oktober is de maand waarin tekenaars wereldwijd elke dag een kleine inkttekening maken.

Informatie

De Winterstripbeurs wordt gehouden in Het Stadhuus in Lochem, op zaterdag 3 november, van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang gratis. Meer op www.winterstripbeurs.com