Rabobank plaats binnenkort ‘pinbox’ aan de Mauritsweg

0
Een voorbeeld van een pinbox van de Rabobank elders in het land

LOCHEM – De Rabobank plaats binnenkort een pinbox op de parkeerplaats aan de Mauritsweg. Deze wordt 15 november geplaatst en is vanaf 23 november te gebruiken. Er kan geld worden opgenomen en gestort. Ondernemers kunnen er hun sealbags kwijt. Veiligheidsoverwegingen zijn de voornaamste reden van de ingreep.

Klanten van de Rabobank hebben een mail ontvangen. Daarin wordt Mauritsweg 14 als locatie genoemd. Dat moet gelezen worden als ‘tegenover nummer 14’, zo laat een woordvoerster van de bank weten.

Tegen plofkraken
De pinbox vervangt de automaten in de gevel van het bankgebouw op de hoek van de Walderstraat en Mauritsweg. De bank probeert pinautomaten weg te houden van woningen vanwege het gevaar van plofkraken. Boven de Rabobank bevinden zich woningen en criminelen die het gemunt hebben op de inhoud van automaten deinzen niet terug voor het gebruik van springstof of gas.

Een pinbox is een soort container waarin een automaat is aangebracht. Deze is 24 uur per dag te gebruiken.De automaten in de gevel van de bank zijn vanaf 23 november niet meer operationeel.

Verhuizing bank
De verplaatsing heeft (nog) niets te maken met het verdwijnen van de bank uit de Walderstraat. Dit wordt actueel als het nieuwe advieskantoor aan de Markt klaar is. De (ver)bouw is juist vandaag (29/10) begonnen. Daarmee keert de bank terug op de oude stek, maar nu aan de rechterzijde van het pand.