Sportclub Lochem wint; Witkampers verliest

0
Sportclub Lochem pakte 3 punten in en tegen Vaassen (foto: Sportclub Lochem)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers speelden zondag (28/10) allebei een uitwedstrijd op de Veluwe. Lochem won op de valreep van SV Vaassen (0-1). Witkampers trok een paar kilometer verderop aan het kortste eind tegen SV Epe (2-0).

Lang leek het erop dat de Lochemers Vaassen met een 0-0 gelijkspel zou verlaten. Maar in de slotfase zorgde Pelle Schooltink ervoor dat de volle 3 punten mee naar Lochem mochten. Dat de tegenpartij het laatste half uur met 10 man op het veld stonden was niet in het nadeel van Lochem. Tom Tangelder van SV Vaassen kreeg een rode kaart.

Witkampers
De Larenaren hadden het in Epe moeilijk tegen de plaatselijke SV. Die laatste scoorde 2 keer. De treffers kwamen van Lars Krigsman en Stefan Lokhorst. Witkampers keerde derhalve zonder punten huiswaarts.

Stand
Zowel Lochem als Witkampers kennen een grillige start van het seizoen. Omdat de meeste concurrenten dat grotendeels ook is overkomen staan beide clubs er op de ranglijst van de 3 klasse B niet eens zo slechts voor. Lochem is vierde met 11 punten uit 6 wedstrijden. Witkampers staat 6e met 10 punten.

Programma
Volgende week mogen de Larenaren het proberen tegen dezelfde tegenstander als Lochem vandaag: SV Vaassen. Witkampers speelt dan thuis. Lochem mag het op 4 november in eigen huis proberen tegen SV Turkse Kracht. Die ploeg staat momenteel tweede met 15 punten.