Workshops POWER: Veerkracht op leeftijd

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com

LOCHEM – ‘POWER: Veerkracht op leeftijd’ is een project van de Stichting Welzijn Lochem (SWL) dat is gericht op 50-plussers die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Op dinsdag 28 augustus is er een informatiebijeenkomst, als opmaat naar een nieuwe serie workshops.

SWL is in 2017 gestart en heeft er inmiddels twee ronden van POWER opzitten. Een belangrijk uitgangspunt is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid. Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. Men ziet kansen,
uitdagingen en mogelijk ook beperkingen.

Vragen
Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor wil ik me inzetten? Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat.

Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 50-ste of 60-ste levensjaar, maar evengoed rond je 70-ste of 80-ste.

Inspiratieworkshops en POWER-kringen
De POWER-workshops zijn het afgelopen jaar succesvol gebleken met 20 deelnemers. Dit najaar volgt een reeks van 6 workshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen.

De workshops worden begeleid door geschoolde vrijwilligers. Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest, sociale contacten, materiële situatie, arbeid &
activiteiten en inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen behoeften aan zijn of haar plannen voor de toekomst.

Na afloop van de workshops bepaalt de deelnemer zelf hoe hij of zij, individueel en/of samen, met de opgedane ervaringen verder wil gaan.

Informatie

Op dinsdag 28 augustus 2018 van 10.00 tot 12.00 uur is er een informatiebijeenkomst over POWER. Inloop vanaf 9.30 uur. De informatiebijeenkomst is kosteloos en vindt plaats in het Stadshuus aan de Markt 3 in Lochem.

De workshops zijn op 6 dinsdagochtenden van 09.00 tot 12.30 uur. De data zijn: 18
september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 27 november 2018. Ook dan is het Stadshuus de locatie.

De kosten voor de Power workshops bedragen 70 euro per persoon, inclusief materiaal en
koffie/thee. Aanmelden kan via power@welzijnlochem.nl.

Contactpersoon voor nadere informatie is Vera Langedijk: tel. 0573 – 297000 of www.welzijnlochem.nl.