Witte Wieven in Zwiep zijn weer helemaal bij de tijd

0
De toegangspoort tot de Witte Wieven. (foto: LochemsNieuws.nl)

LOCHEM/ZWIEP – Het is een instituut. Met de Witte Wieven in Zwiep zijn generaties groot geworden. Theo en Miranda Blaauw willen dat instituut in ere houden maar beseffen ook dat de tijden veranderen. ‘Restaurant en spelerij’ staat er sinds kort boven de poort van de nieuwe Witte Wieven. De metamorfose die het horecagedeelte de afgelopen maanden onderging is enorm. De reacties zijn – terecht – zeer enthousiast.

Vorige week maandag verrichtte burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve de officiële opening. Sinds afgelopen vrijdag zijn ook bezoekers welkom.

Behoefte

Een deel van het restaurant. Links Theo Blaauw. (foto: LochemsNieuws)

,,Alweer mensen voor een reservering”, zegt Theo Blaauw in de qua inrichting geheel aan de oude Volkswagenbus gewijde T1-zaal . Dat de Witte Wieven de afgelopen drie maanden grondig is verbouwd spreekt zich snel rond. Dat vertaalt zich nu al in veel aanvragen voor feesten en partijen. ,,Er is heel veel behoefte aan horeca-voorzieningen als deze”, zo weet Miranda. Er is ruimte voor kleine en grotere gezelschappen, voor lunch, diner, buffet of een ‘ouderwetse’ bruiloft. De capaciteit voor eters is 104 zitplaatsen. Voor een feest kunnen er tot 150 mensen een plek vinden.

Vertrouwen
Miranda vertelt dat er bewust drie maanden de tijd is genomen voor de zeer grondige herinrichting. ,,Je moet laten zien dat je wilt investeren en je dus zelf vertrouwen hebt in de toekomst.”, aldus Miranda. Over de doelstelling zijn de nieuwe uitbaters duidelijk: ,,We willen de mensen vermaken. Gastvrijheid, prijs-kwaliteit en service zijn de sleutelwoorden.”

Het fraaie ogende restaurant heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart die veel keuze bieden. Dat varieert van pannenkoek tot schnitzel en van rib-eye tot vis van de dag.

Spelerij

Het nieuwe café-restaurant. Aan het hoofd van de tafel zit Miranda Blaauw. (foto: LochemsNieuws)

Naast het café-restaurant zijn er een kleinere zaal, een rookruimte en de spelerij. Dat laatste is een speelparadijs voor kinderen, compleet met ballenbak, klimhelling en veel spelletjes. Bijzonder zijn speciaal op kinderen gerichte speelcomputers met verantwoorde spelletjes. De ruimte is geheel kindvriendelijk met onder meer een zachte vloer. Het is ingericht door een gespecialiseerd bedrijf en het is de bedoeling dat er jaarlijks nieuwe speelelementen worden aangebracht.

Terras

De Witte Wieven zijn er nog steeds. (foto: LochemsNieuws)

Buiten ontstaat een groot terras. Of eigenlijk zijn het er twee, want rokers en niet-rokers worden er gescheiden. De hooimijt die vlakbij het terras staat wordt zo ingericht dat kleine kinderen er in het zand kunnen spelen zonder dat ze er zomaar vandoor kunnen gaan. De ouders kunnen vanaf het terras een oogje in het zeil houden.

Dierenweide
In het speelbos krijgen de Witte Wieven gezelschap van collega-heksen die er wat anders uit gaan zien. Een bordje met de tekst ‘Pas op: vliegende heksen! waarschuwt de jonge bezoekers voor de bijzondere ‘gasten’. Op de dierenweide krijgen de ezels en schapen die daar nu verblijven eveneens gezelschap. Kippen, geitjes en hangbuikzwijntjes worden de nieuwe bewoners.

De Spelerij, waar kinderen ook bij slecht weer pret kunnen hebben. (foto: LochemsNieuws)

Nostalgie
Van de nostalgische ingrediënten zijn uiteraard een aantal witte wieven en de loopbrug door het water behouden gebleven. En de aloude en landelijk bekende Witte-Wieventochten zijn ook weer te boeken.

Openingstijden
De Witte Wieven is in de wintermaanden geopend op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 12.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de deuren geopend vanaf 10.00 uur open. De sluittijd is flexibel, maar de keuken sluit om 21.00 uur.

De Witte Wieven zijn ook te vinden op Facebook.

Een sfeervolle plek in het café-restaurant. (foto: LochemsNieuws)