Witkampers wint; SC Lochem met lege handen

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Het eerste team van Witkampers pakte zondag (18/9) een fraaie 4-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Albatross uit Ugchelen (Apeldoorn). SC Lochem verloor thuis met 4-2 van Overwetering uit Olst.

Lammertink
De toeschouwers langs het Lochemse veld zagen Overwetering na 20 minuten de 0-1 scoren. Nog geen minuut later scoorde Rico Lammertink de gelijkmaker met het hoofd. De ruststand was daarmee bepaald op 1-1. Lammertink liep een blessure op maar kon na de rust toch terugkeren in het veld.

Voorsprong
Na 10 minuten in de tweede helft kwamen de Lochemers op een 2-1 voorsprong na een door Mark van Donkelaar afgeronde aanval. Overwetering zette daarop alles-op-alles om de gelijkmaker te forceren. Daardoor ontstond ook ruimte voor Lochem maar de mogelijkheden werden niet benut.

Joker
De coach van Overwetering zette daarop de joker in, in de vorm van Orlando Rozen. Hij kwam in de 70-ste minuut in het veld en scoorde maar liefst 3 keer. De 2-4 eindstand was volgens velen geflatteerd, gezien de meest gelijkopgaande strijd. Overwetering staat met 9 punten uit 3 wedstrijden bovenaan in de klasse 3B.

Witkampers
Witkampers, dat geen kind had aan de tegenstander, stijgt op ranglijst neemt na 3 speelrondes de vierde plek in met 7 punten. Lochem vindt zichzelf terug op zevende plaats met slechts 3 punten.

Volgende week
Lochem neemt het volgende week in Goor op tegen Twente VV, dat dit seizoen nog maar 1 puntje pakte. Witkampers speelt dan thuis en ontmoet Turkse Kracht Apeldoorn (TKA). Die laatste club staat op de negende plaats met 3 punten.