Witkampers snoept punt van Sportclub Lochem (0-0)

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – De eerste gemeentelijke derby van dit seizoen tussen Sportclub Lochem en Witkampers Laren eindigde zondagmiddag in een 0-0 gelijk spel. Dat maakte de Larenaren tot de morele winnaars. Een punt meenemen in het hol van de leeuw geldt als een knappe prestatie.

Lochem blijft door het ene punt van zondag op de vierde plek staan in de 3e klasse C. De top-3 morste overigens ook punten waardoor de achterstand niet groter is geworden. De nummers 1 en 3 (VVG’25 en Rheden) speelden gelijk in een onderlinge ontmoeting en nummer 2 (OBW) verloor zelfs.

Omhoog kijken

Lochem mag nog wel omhoog kijken maar de achterstand op VVG’25 lijkt onoverbrugbaar in de tweede competitiehieft. Lochem heeft 19 punten en VVG als 30. Coach Henry Golstein heeft aangegeven op zoek te gaan naar een periodetitel zodat Lochem zich alsnog kan mengen in de strijd om promotie. Dit is zelfs met het gelijkspel tegen Laren nog haalbaar.

Witkampers

Witkampers staat met 16 punten op de 7e plaats. Met die solide plek in de middenmoot lijken de Larenaren zich niet meer druk hoeven te maken om het degradatiespook. Dat laatste is wel anders voor ‘de buren’ uit Ruurlo. De club staat stijf onderaan met 7 punten. Het kreeg zondag met 1-4 klop van het bezoekende VV Doetinchem.