Niet iedere winnaar straatprijs Postcodeloterij krijgt groot bedrag

1
Detail van de website van de Postcodeloterij

LOCHEM – Op 1 januari bleek dat een straatprijs van 547.000 euro van de Postcodeloterij was gevallen op (een deel van) de Heggerank in Lochem. Het ging om 23 deelnemers zo werd gemeld. Diverse media – waaronder LochemsNieuws – maakten daarop een rekensom en kwamen zo op een bedrag van 23.781 per deelnemer. Omdat veel deelnemers meedoen met meerdere loten klopt dit niet.

Een deelnemer wees de redactie erop dat iemand met 1 lot een veel lager bedrag ontvangt. Dit om het simpele feit dat 23 adressen of deelnemers wat anders is dan 23 loten. Om hoeveel loten het in dit geval gaat en wat de prijs per lot is, is niet bekend. De enige waarheid is dus dat er 547.000 euro wordt verdeeld over 23 adressen aan de Heggerank.

Kansspelbelasting

Winnaars van de Postcodeloterij moeten overigens ook kansspelbelasting betalen. Momenteel is dat van toepassing op prijzen boven 449 euro. Lagere bedragen zijn vrijgesteld. Over het meerdere moet bijna een derde (30,1%) worden afgedragen aan de fiscus. Alleen bij de Staatsloterij zijn de prijzen belastingvrij.

Lees HIER meer over de berekening van kansspelbelasting.

 

1 REACTIE

  1. Staatsloten zijn niet belastingvrij. De kansspelbelasting wordt door de Staatsloterij afgedragen, de prijzen zijn dus netto.

Comments are closed.