Woonbond houdt enquête onder huurders Viverion

0
Foto ter illustrate. (Bron: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay)

LOCHEM – Huurders van Viverion in Lochem, Laren, Barchem en Holten hebben een brief ontvangen van huurdersvereniging De Berkelstreek en de Woonbond. Daarin worden huurders opgeroepen om een enquête in te vullen. Gevraagd wordt onder meer op welke thema’s de huurdersvereniging zich moet richten en hoe met de leden gecommuniceerd moet worden.

De brief gaat verder in op de rol van de drie kwartiermakers die De Berkelstreek in oktober hebben opgericht. Benadrukt wordt dat zij zich niet richten op de inhoud of het beleid omdat ze niet gekozen zijn. Het accent ligt op het werven van leden en kandidaatsbestuursleden. Gemeld wordt dat zich al meer dan 100 leden hebben gemeld. Het lidmaatschap is gratis.

Ledenvergadering

Dat moet binnenkort uitmonden in een algemene ledenvergadering waar kan worden gestemd op kandidaten voor het bestuur. Als het gekozen bestuur aan de slag is gegaan, treden de kwartiermakers terug.

De nieuwe bestuursleden moeten zelf huurder zijn van een woning van Viverion in één van de genoemde plaatsen in het werkgebied van de corporatie. De kwartiermakers zijn zelf geen huurders. Ze zijn door Viverion – op voordracht van lokale organisaties – aangezocht om een huurdersvereniging op te tuigen.

Woonbond

De Woonbond schrijft in de brief dat de organisatie de gebeurtenissen rond de voormalige Huurdervereniging Lochem (HVL) en De Berkelstreek kritisch heeft gevolgd. Ook zijn er diverse gesprekken gevoerd. De inhoud van de brief maakt duidelijk dat de bond heeft gekozen voor nieuwe huurdersvereniging.

De bond schrijft verder dat het zich onafhankelijk heeft opgesteld. Letterlijk citaat uit de brief: ‘De Woonbond streeft ernaar om een huurdersorganisatie op te zetten welke constructief overlegt met Viverion en andere huurdersorganisaties met het belang van u als huurder voorop. Kritisch en onafhankelijk van Viverion… De Woonbond faciliteert dit proces vanuit een onafhankelijke positie.’

Adviseur

In de brief wordt senior adviseur Maarten Groen van de Woonbond voorgesteld. Hij adviseert De Berkelstreek en zegt een bruggenbouwer te willen zijn tussen de systeemwereld van de corporatie en de belevingswereld van de huurder.

De aangeschreven leden kunnen de enquête invullen tot 11 februari. Wie naam en adres invult maakt kans op twee te verloten boodschappenbonnen van 50 euro. Nieuwe leden kunnen zich melden via de website van HV De Berkelstreek. Huurders die zich actief willen inzetten of een bestuursfunctie ambiëren kunnen dit via de enquête kenbaar maken.

Ook op papier

We niet in de gelegenheid is om de enquête online in te vullen, kan deze ook op papier krijgen. In de brief staat een telefoonnummer waar in dat geval mee gebeld kan worden.