De comeback van een derby: Lochem versus Witkampers

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/LAREN – De gemeentelijke derby tussen Sportclub Lochem en Witkampers Laren komt terug. Het vorige voetbalseizoen moesten de fans dit dubbele feestje missen. Oorzaak: In het seizoen ’21-’22 degradeerde Lochem naar de 4e klasse. Witkampers promoveerde juist en vond zichzelf terug in de 2e klasse. Afgelopen seizoen waren de rollen omgedraaid, waardoor beide clubs elkaar gewoon weer tegenkomen in de 3e klasse B.

Niet alleen de fans zullen blij zijn met de terugkeer van de derby. Ook de penningmeesters kunnen hun hart ophalen, want de wedstrijden tussen Lochem tegen Witkampers behoren tot de drukstbezochte duels in Oost-Nederland. Dat betekent ‘bijzettenten’ waar het bier rijkelijk vloeit. De sfeer is in de regel uitstekend. Tijdens de wedstijd rivalen, maar na afloop vrienden.

Indeling competitie

Het programma voor het komende seizoen is nog niet bekend, dus data voor de twee ontmoetingen tussen Lochem en Laren staan nog niet vast. Wel is de indeling van de 3e klasse B bekend. Daarin een aantal oude bekenden zoals AZC (Zutphen), Warnsveldse Boys, Colmschate ’33 en Robur et Velocitas (Apeldoorn).

De tegenstanders komen meest uit (zuid-)westelijke contreien. Uit Apeldoorn komt ook SV Orderbos. Verder treffen de clubs uit de gemeente Lochem VV Beekbergen, KCVO uit Vaassen, SC Rheden, SML en VDZ uit Arnhem, SC Rheden, VVO uit Velp en GSV ’38 uit Giesbeek.

Bekerwedstrijden

Voorafgaande aan de competitie worden eerst een aantal bekerwedstrijden afgewerkt. Sportclub Lochem treft in dat kader op 3 september VV Voorst. Deze thuiswedstrijd begint om 14.00 uur. Op diezelfde dag en op hetzelfde tijdstip ontvangt Witkampers thuis SDOL uit Luttenberg.

Net als vorig seizoen zijn programma, uitslagen en standen van zowel Sportclub Lochem als Witkampers gemakkelijk vindbaar via de website van LochemsNieuws. De link is rechts op de voorpagina te vinden (bij de logo’s van beide clubs). Wie de site via een mobiel apparaat oproept moet hiervoor mogelijk eerst kiezen voor ‘desktopversie tonen’. Afhankelijk van het apparaat staat de link dan eveneens rechts of helemaal onderaan de voorpagina.

Klik hier voor het overzicht van de 3e klasse B…

Kijk voor meer informatie ook op de websites van:
Sportclub Lochem
VV Witkampers