Wie wordt de Klimaatburgemeester van gemeente Lochem?

0
(bron: Nationale Klimaatweek - PR)

LOCHEM/DEN HAAG – Op 28 oktober start de eerste Nationale Klimaatweek. In die week – die loopt tot en met 5 november – wordt getoond wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Lochem wordt een ‘Klimaatburgemeester’ gezocht.

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen.

Inspireren

Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven, organisaties en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel is om zoveel mogelijk Nederlanders te inspireren zodat ook zijn zich inzetten voor een beter klimaat. Het ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester.

Dit is iemand die zich inzet voor het klimaat door zijn/haar eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of juist iets kleins. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Maar ook mensen die een klimaatactie zijn gestart in de straat of wijk kunnen meedoen.

Opgeven kan via: www.iedereendoetwat.nl/NKW 

Oproep

De organisatoren van de Nationale Klimaatweek schrijven letterlijk:
‘Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Daarom zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. In de week van 28 oktober spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten.