Wethouder Jan Kottelenberg wordt burgemeester Neder-Betuwe

0
Jan Kottelenberg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/NEDER-BETUWE – De Lochemse wethouder Jan Kottelenberg (CDA) wordt burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe. Hij maakte dat donderdagavond bekend via Twitter. De gemeenteraad van de Betuwse gemeente heeft hem bij Commissaris van de Koning Clemens Cornielje voorgedragen als de gewenste kandidaat. 

Betuwe
De Neder-Betuwe ligt ingeklemd tussen Rijn en Waal en ligt ten oosten van Tiel. De gemeente heeft kernen als Dodewaard, Ochten, Kesteren, Echteld en Opheusden. De snelweg A15 en de Betuwelijn doorkruisen de gemeente met ruim 23.000 inwoners. Neder-Betuwe ontstond in 2002 door een gemeentelijke herindeling.

Wethouder
Jan Kottelenberg (1958) is al bijna 11 jaar wethouder in Lochem. Hij is lid van het CDA. Hij groeide op in Zwiep en studeerde rechten in Groningen. Na die studie, in 1980, keerde hij terug naar Zwiep om het melkveebedrijf van zijn ouders over te nemen. Hij was daarnaast altijd bestuurlijk actief.

Carrière
Hij was bestuurder bij LTO en ruim 12 jaar lid van Provinciale Staten van Gelderland. Hij had commissariaten bij onder meer de Rabobank en Friesland Foods. Jan Kottelenberg is getrouwd en heeft vier kinderen. In Lochem is hij verantwoordelijk voor mobiliteit, werk en inkomen, economie en vastgoed. Daarnaast is hij projectwethouder wegbeheer en bomenonderhoud. Ook is hij kernwethouder van Lochem, Eefde en Harfsen.

 Kaart van Neder-Betuwe Koninkrijk der Nederlanden