Werkzaamheden Eefdesebrug later; werk Kapperallee loopt uit

0
De Eefdesebrug Foto: Rijkswaterstaat

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE – Gisteren meldde LochemsNieuws dat de Eefdesebrug vanaf 9 september zou worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vandaag blijkt dat de start van die werkzaamheden is uitgesteld tot 23 september. De reden: de Kapperallee (de weg over de Eefdese sluis) kan niet op de geplande datum worden geopend.

Kapperallee

De Kapperallee zou volgens de planning op 6 september worden opgeleverd door aannemer Lock to Twente (L2T). Dit wordt echter niet gehaald, zo heeft Rijkswaterstaat vandaag (20/8) laten weten. Het verleggen van kabels en leidingen door netwerkbeheerder Liander liep vertraging op.

Nieuwe sluis

Hierdoor kon L2T later beginnen met bouw van de brug over de nieuwe sluiskolk. Verder bleek het wegdek van de brug over de bestaande sluis meer herstelwerkzaamheden te vragen dan vooraf werd ingeschat.

Twee weken uitstel

Om te voorkomen dat twee routes tegelijk afgesloten moeten worden heeft Rijkswaterstaat de start van de werkzaamheden aan de Eefdesebrug 2 weken uitgesteld. De afsluiting van die brug duurt nu tot 2 december. Zoals gisteren al gemeld kunnen voetgangers en fietsers tijdens de werkzaamheden wel gewoon passeren. De brug verbindt Eefde met Zutphen.