Werkmarkt ‘Aan de slag’ Lochem krijgt vrijwel zeker vervolg

0
De Werkmarkt in de hal van het gemeentehuis (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Afgelopen zaterdag is in de hal van het gemeentehuis in Lochem de Werkmarkt ‘Aan de slag’ gehouden. Een groot aantal werkzoekenden kwamen daar op af. Ze konden rechtstreeks in gesprek met werkgevers die vacatures hebben. Dat leidde tot zo’n 90 gesprekken. De gemeente denkt al na over een vervolg.

De markt werd door gemeente samen met UWV en Het Plein georganiseerd. Een bezoeker: ,,Het is prettig om een persoonlijk gesprek met een werkgever te hebben, dat werkt echt veel beter dan alleen je CV opsturen.”

Workshops
Werkzoekenden konden zaterdagochtend workshops te volgen die helpen bij het solliciteren. Daarbij kwamen zaken aan bod als het verbeteren van het LinkedIn-profiel en ‘hoe presenteer ik mijzelf in 1 minuut’. Een professionele fotograaf was aanwezig om goede profielfoto’s te maken voor op het CV of een online-profiel.

Vervolg
Het was de eerste keer dat de werkmarkt in Lochem werd georganiseerd. In een persbericht laat de gemeente Lochem weten dat er gezien de goede reactie zeker een vervolg komt. Wethouder Ingrid de Pagter: ,,Wat mij betreft een super geslaagde en drukbezochte werkmarkt! Mooie matches, enthousiaste bedrijven en werkzoekenden.”