Werkloosheid in hele regio gedaald

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

(dit is een bericht van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM/ZUTPHEN – De werkloosheid is over 2016 in de hele regio gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. In Zutphen is het werkloosheidspercentage het hoogst. Dit in vergelijking met Lochem en Brummen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zo’n 7,2 procent van de Zutphense beroepsbevolking zit zonder werk. In Brummen is dat 4,9 procent en in Lochem 5,3 procent. In alle gemeenten is het percentage gedaald ten opzichte van 2015.

Gemiddelde
Als je kijkt naar het percentage in heel Gelderland, zitten Brummen en Lochem onder het gemiddelde. In Gelderland zit namelijk 5,7 procent zonder werk. Landelijk gezien scoort Rotterdam het slechtst: 11,3 procent is werkloos.

Economie
De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar. Net als in 2015 kromp in 2016 alleen de Gelderse economie, zo meldt het CBS.

De Nederlandse economie groeide in 2016 gemiddeld met 2,2 procent. In de Achterhoek bedroeg de groei 2,2% en op de Veluwe 2,4%. Landelijk gezien wordt de economie afgeremd door de afnemende aardgasbaten.