Organisatie Staf- en Mijterweekend Lochem op eigen benen

0
vlnr: Helene Schaap (penningmeester), Daan Siebelink, Derek van Altena (voorzitter), Anke Mekking, Tetske Rouweler, Dilly Temmink (secretaris).

LOCHEM – De commissie die de afgelopen 12 jaar namens de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) het Staf- en Mijterweekend organiseerde staat vanaf nu op eigen benen. De Stichting Staf- en Mijterweekend is eind maart ten overstaande van notaris mr. Daan Siebelink van Tap en Van Hoff Notarissen officieel opgericht.

Samenwerking
De LOV blijft het sinterklaasweekend nog 3 jaar financieel ondersteunen. Dit geeft het bestuur tijd om zelf op zoek te gaan naar middelen, via sponsors, fondsen en donaties. De stichting streeft ernaar om het sinterklaasfeest traditioneel te houden en een regionale uitstraling te geven. Gedacht wordt aan samenwerking met basisscholen, ondernemers, instanties en vrijwilligers uit Lochem en omliggende kernen.

Traditioneel
Het Staf- en Mijterweekend is ontstaan vanuit de traditionele sinterklaasintocht in Lochem van de LOV. Aanvankelijk met een handjevol vrijwilligers. Twaalf jaar ontstond het idee om een compleet sinterklaasweekend op te zetten. Een club van zo’n 50 vrijwilligers zette er de schouders onder. Het weekend moest regionaal op de kaart komen te staan. ,,Wij kunnen met trots zeggen dat dit ook echt het geval is’’, zegt voorzitter Derek van Altena. De insteek is om het sinterklaasfeest zo traditioneel mogelijk te houden, als onderdeel van het cultureel erfgoed.

Sponsors
De verzelfstandiging heeft ook te maken met het feit dat de LOV andere doelstellingen en financiële prioriteiten nastreeft. De kersverse voorzitter hoopt ook in de nieuwe opzet een beroep te kunnen doen op bestaande en nieuwe sponsors. De kosten van het weekend bestaan onder uit het huren van de stoomboot, het paard Americo, geluid en licht, een feesttent en de aankleding van zowel de plek van aankomst als de binnenstad. ,,Bij voldoende ondersteuning kan het Staf- en Mijterweekend blijven voortbestaan op de manier zoals iedereen dat gewend is’’, aldus Van Altena.

Het bestuur bestaat verder uit Helene Schaap (penningmeester),  Anke Mekking, Tetske Rouweler en Dilly Temmink(secretaris).