VVV Lochem getransformeerd tot Inspiratiepunt

0
Een artist impression van het Inspiratiepunt van de VVV Lochem (bron: VVV Lochem)

LOCHEM – De al eerder aangekondigde transformatie van de VVV Lochem tot Inspiratiepunt is op gang gebracht. Door een verbouwing van het Oude Stadhuis komt de hele begane grond beschikbaar en kan de informatie anders worden gepresenteerd. De opening wordt verwacht rond Pasen 2021.

De inrichting van de VVV wordt gemoderniseerd en de informatie wordt op een andere manier gepresenteerd dan bezoekers gewend zijn. In Winterswijk, Zutphen en Ulft zijn al soortgelijke Inspiratiepunten gerealiseerd. “We zijn al een paar jaar bezig om samen met Stichting Achterhoek Toerisme de informatie op een hoger plan te tillen”, zegt Ramón Bakhuizen, voorzitter van de VVV. “Met het Inspiratiepunt zal de VVV transformeren naar een soort bezoekerscentrum waarbij we beter kunnen voldoen aan de eigentijdse wensen van de gast”.

Meer ruimte

De ruimte voor de VVV wordt dubbel zo groot door het bijtrekken van een lege ruimte op de begane grond van het historische pand. De papieren routes en folders blijven, maar de bezoeker zal door middel van foto’s, filmpjes en touchscreens een beter overzicht krijgen van hetgeen de gemeente Lochem te bieden heeft. Ook zal de bezoeker zelf zijn wandel- of fietsroute kunnen samenstellen.

Het concept is bedacht door VVV&’s in Zeeland en daar al beproefd. In de nieuwe opzet wordt aan een aantal thema’s speciaal aandacht besteed. Dat zijn de kastelen en landgoederen, verhalen en legendes, cultuur en erfgoed, de Berkel en musea. De presentatie van deze thema’s moet de bezoeker inspireren om ook ter plekke te gaan kijken.

Bezoekers bedienen

De VVV krijgt veel bezoekers. “Onze bezoekers vinden het prettig om hier informatie op te halen over wat ze moeten zien, waar ze moeten fietsen of wandelen en welke activiteiten en evenementen er zijn”, zegt Bakhuizen. “Met het inspiratiepunt zullen wij de bezoekers beter kunnen bedienen en wij verwachten dat de bezoekers door de inspiratie die ze bij ons hebben opgedaan meer zullen ondernemen in onze mooie gemeente en tevreden naar huis zullen gaan.”

Positieve ervaringen

De hoop is dat positieve ervaringen die bezoekers hebben opgedaan en gedeeld met familie, vrienden en buren zullen resulteren in meer herhaalbezoeken en nieuwe bezoekers.
De opening van het Inspiratiepunt Lochem wordt verwacht rond Pasen 2021.

Een artist impression van het Inspiratiepunt van de VVV Lochem (bron: VVV Lochem)