Vrijdag start voorverkoop ’45 joar olderwets høken’

0
(foto: Niek Hidding)

LOCHEM/BARCHEM – Vrijdag om 12.00 uur begint de kaartverkoop voor ’45 joar olderwets høken’. Het optreden van Normaal wordt gehouden op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) op het tractorpullingterrein tussen Lochem en Barchem. Er zijn gastoptredens van DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance.

Op de website van concertpromotor Mojo zegt Bennie Jolink: “Ik ben blij dat de kogel door de kerk is. We doen het nog een keer, Hemelvaartsdag optreden met Normaal!” Het wordt de tweede keer dat Normaal op het terrein aan de Brinkerinkweg optreedt. Dit jaar kwamen daar 20.000 bezoekers op af. En toen waren de kaarten binnen enkele minuten allemaal weg.

Gezondheid

De gezondheid van Bennie Jolink is sinds het ‘afscheidsconcert’ in de Gelredome, eind 2015, sterk verbeterd door andere medicatie voor zijn luchtwegproblemen. Hij is fit genoeg om af en toe weer op te treden. Grote concerten, zoals in Lochem, wil hij echter beperken tot eens per jaar.

Gastoptredens

Naast normaal verschijnen DI-RECT, Danny Vera en Slim Chance op het podium. In die laatste band speelt de voormalig pianist van Normaal, de Welshman Geraint Watkins. Hij trad op met grootheden als Nick Lowe, Dave Edmunds, Van Morrison, Paul McCartney, Mark Knopfler en Status Quo. Watkins toerde met Normaal en is te horen op het album ‘De Boer is Troef’ uit 1983.

Danny Vera en DI-RECT

Danny Vera is vooral bekend onder liefhebbers van ‘America’, het genre dat ook wel American Roots Music wordt genoemd. Hij heeft een uitstekende live-reputatie en speelt zowel op festivals en in theaters. DI-RECT behoeft nauwelijks nog introductie. De band grossiert in hit-noteringen met zowel albums als singles.

Kaartverkoop

Het concert in Lochem begint op Hemelvaartsdag o 15.00 uur. De prijs van een kaart is 50,40 euro. Kaarten worden vanaf vrijdag verkocht door Ticketmaster. Wie daar nog geen account heeft, doet er goed aan om dit vooraf te regelen om het bestelproces vrijdag te versnellen.

HIER is de directe link op de site van Ticketmaster naar het concert in Lochem.