Nieuw album van Vunzing staat op Spotify [audio]

0
Vunzing, vlnr: Daniël Wansink, Jean L'Amie en Harry Kettelarij (foto: PR)

LOCHEM – De Lochems/Borculose band Vunzing heeft een album opgenomen onder de titel ‘Rebel’. De portemonnee hoeft niet getrokken te worden want de 11 nummers zijn gratis te beluisteren via Spotify. Op zaterdag 30 november speelt de band bij café In den Olden Keyzer in Lochem.

Vunzing bestaat uit Borculoër Jean L’Amie (drums) en de Lochemers Daniël Wansink (gitaar, zang) en Harry Kettelarij (bas, achtergrondzang). Het album bevat uitsluitend eigen repertoire met teksten in zowel het Nederlands als het Engels.

Opnames

De opnames begonnen in augustus en zijn gemaakt in de eigen oefenruimte in Laren. ,,We hebben de basis, dus bas, drums en gitaar in één keer opgenomen”, vertelt Harry Kettelarij. ,,Belangrijk was dat in ieder geval de drumpartijen er goed op stonden want foutjes die daar insluipen zijn lastig te repareren. Bij de bas en de gitaar is het een stuk makkelijker om foutjes achteraf weg te poetsen.”

‘De Opkamer’

De zang werd apart opgenomen. De nabewerking en eindmix werd gedaan in de homestudio van Harry Kettelarij, die heel toepasselijk ‘De Opkamer’ heet. Daar werden in twee nummers orgelpartijen toegevoegd en werd een tekst ingesproken door Dianne Marsman. Die laatste is echtgenote van drummer Jean L’Amie en bekend van de samenwerking met Jan Ottink. In de jaren ’90 speelden overigens ook L’Amie en Kettelarij in de band van de streektaalzanger.

Lees verder onder het audio-element…

Stevige rock

Het album van Vunzing bevat de bekende stevige rock die de kenners van Vunzing gewend zijn. Door de gebruikte opnamemethode en de mix klinkt heeft het veel weg van ‘garagerock’; puur, ongepolijst en… een tikkeltje vunzig(?).

Spotify

Voor de band zelf was het willen vastleggen van eigen nummers een belangrijke drijfveer om het album te maken. ,,We gaan ook geen fysieke cd’s verkopen. Het is gratis te beluisteren op Spotify”, zegt Kettelarij. Op die manier zijn de kosten laag gehouden.

Het publiceren op Spotify heeft nog wel wat moeite gekost. Kettelarij: ,,Je kunt niet zelf muziek op Spotify zetten.  Daar moet een erkende distributeur tussen zitten. We hebben een partij gekozen die door Spotify zelf werd aanbevolen. Daardoor is het gelukt.”

30 november in ‘De Keyzer’

Vunzing is op zaterdag 30 november te horen en te zien in café In den Olden Keyzer aan de Bierstraat in Lochem. Dat optreden begint rond 22.00 uur. De toegang is gratis.

Meer op:
Facebookpagina van Vunzing
Facebookpagina In den Olden Keyzer
Website In den Olden Keyzer