Vier Lochemse jongens verdacht van DDoS-aanvallen

0
(foto: pixabay.com)

Dit is een bericht van onze mediapartner LokaalGelderland.nl
LOCHEM – In Lochem zijn vier jongens aangehouden in verband met een DDoS-aanval op een computersysteem van hun school. Daarnaast wordt een van de jongens verdacht van het uitvoeren van dergelijke aanvallen tegen betaling.

De vier jongens, twee van 15, 14 en 17 jaar oud hebben vanaf begin dit jaar meerdere keren door middel van de aanvallen computersystemen van de school platgelegd. Hierdoor konden lessen niet doorgaan en was het cijfersysteem onbereikbaar. In een geval kon zelfs een toets, die online gemaakt zou moeten worden, op het laatste moment niet doorgaan door een aanval.

Een van de jongens had een website opgezet waar mensen een aanval konden kopen, waarna hij het vervolgens uitvoerde.

Vermoeden
In de zomervakantie had een docent een vermoeden dat de jongens betrokken waren bij de aanvallen. De docent deed toen aangifte. De politie heeft vervolgens een telefoon en laptop in beslag genomen bij de jongen die de website beheerde. Afgelopen week is het viertal aangehouden en verhoord. Daarna zijn ze weer vrijgelaten. Als de politie het dossier helemaal heeft afgerond wordt het ter beoordeling voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Overspoeld
Een zogenoemde Distributed Deniel-of-Service (DDoS) aanval is een manier om systemen zoals servers te overspoelen met aanvragen waardoor de systemen erg traag worden of uitvallen.