VoorleesExpress in Lochem en Gorssel zoekt vrijwilligers

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – De bibliotheken in Lochem en Gorssel starten met de VoorleesExpress. De opzet is dat vrijwilligers komen voorlezen bij gezinnen thuis om zo het voorleesritueel te introduceren. De bibliotheken zoeken vrijwilligers.

Taal
De voorlezers komen wekelijks langs om voor te lezen om zo het leesplezier te vergroten en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Goed kunnen lezen is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met het kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje “aan taal te doen” bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met taal en boeken.

Training
De voorlezers krijgen training in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen. De voorlezer wordt begeleid door een coördinator van de Bibliotheek. De Bibliotheek zoekt voorlezers in Lochem, Gorssel en alle dorpen rondom deze plaatsen.

Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Christel Westerop, projectleider VoorleesExpress Lochem via 06-25119342 of christel.westerop@graafschapbibliotheken.nl.

Zie ook:
www.graafschapbibliotheken.nl
www.voorleesexpress.nl