Vertraging op wegen naar Deventer rond GAE-Ajax

0

EPSE/DEVENTER – Mensen die zaterdag of zondag naar Deventer willen moeten rekening houden met mogelijk oponthoud door politiecontroles. Deventer wordt afgegrendeld voor Ajaxsupporters die zonder kaartje voor de wedstrijd van zondag naar de koekstad willen.

Noodverordening
Er is een noodverordening van kracht rond de wedstrijd. Aanleiding zijn signalen dat een groot aantal aanhangers van Ajax zonder entreebewijs voor de wedstrijd op zondag of al eerder naar Deventer willen komen om de confrontatie te zoeken met GA Eagles-fans.

Verboden
De noodverordening is van kracht van zaterdag 14 uur tot zondag 18 uur. In die periode is Deventer verboden terrein voor supporters van Ajax en andere clubs, behalve GA Eagles. Zondag geldt uitzondering voor Ajax-aanhangers die via de combiregeling de wedstrijd willen bekijken en dus een geldig entreebewijs hebben voor de Adelaarshorst.

De controles op de toegangswegen kunnen zaterdag en zondag vertraging opleveren voor het verkeer, zo waarschuwt de gemeente Deventer in een persbericht.

Actuele informatie is te vinden op de sites van de gemeente Deventer en GA Eagles