Vernieuwde SNS Lochem: ‘Tijd voor actie’

0
Edward Kerkemeijer in de geheel vernieuwde SNS-winkel (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De SNS-vestiging aan de Molenstraat in Lochem is de afgelopen weken ingrijpend verbouwd. Afgelopen zaterdag zwaaiden de deuren weer open. “We zijn klaar voor de toekomst maar de update is vooral ook een signaal. We willen uitstralen dat wij in Lochem blijven, in tegenstelling tot de andere grote banken, die zich steeds verder terugtrekken”, zegt eigenaar en franchisenemer Edward Kerkemeijer.

Tegen de Lochemers die ook een signaal willen afgeven zegt hij: “Tijd voor actie. Kies voor lokaal bankieren en een lokale ondernemer. Door de goede overstapservice van tegenwoordig hoeft niemand meer op te zien tegen verandering van bank.”

15 medewerkers

Kerkemeijer (52) startte in 2012 met de SNS-filialen in Lochem en Rijssen. In 2017 kwam daar Zutphen bij, waar momenteel heel een nieuw pand wordt ingericht. De bestaande SNS-winkel is daar te klein geworden. In de drie genoemde plaatsen werken 15 medewerkers. Die zijn in alle drie vestigingen inzetbaar, zodat er bij grote drukte gemakkelijk geschoven kan worden.

Edward Kerkemeijer, zelf Borculoër en met veel ervaring in de financiële wereld, ziet grote voordelen van de franchiseformule van SNS. “De klant krijgt de zekerheid én de strenge controle van een grootbank maar ook persoonlijk contact en aandacht van een lokale ondernemer. Dat is het beste van twee werelden. Wie ons belt krijgt ook geen callcenter aan de lijn maar meteen één van onze eigen medewerkers.” En via de app ‘Eén-tweetje’ van de SNS kan worden aangeven met welke adviseur men graag contact wil hebben. Deze belt dan terug.

Alle geldzaken

In het vernieuwde kantoor aan de Molenstraat kan de klant terecht voor alle bankzaken en meer. Sparen, betalen, hypotheken, pensioenen, beleggen en verzekeren; alles is mogelijk. SNS schenkt, ook in reclamecampagnes, veel aandacht aan het feit dat het als enige van de grote banken niet alleen de eigen hypotheken aanbiedt maar ook die van andere geldverstrekkers indien dit gunstiger uitpakt voor de klant.

Kerkemeijer wil zich de komende tijd extra richten op de financiering van bedrijfsonroerendgoed. Hij zegt: “Ik vind het mooi om complexe financieringsvraagstukken op te lossen. Waar veel collega’s afhaken en vooral voor het laaghangend fruit gaan, ben ik eigenwijs genoeg om goede oplossingen te vinden.” Hij vervolgt: “Als zelfstandige kan ik ook eigenwijs zijn en soms net een stap verder gaan in de discussie met de geldverstrekkers.”

Achterhoeks vertrouwen

Het Achterhoekse karakter is aan de ene kant iets ongrijpbaars maar toch begrijpen veel mensen meteen wat je dan bedoelt. Een heel mooi compliment dat Edward Kerkemeijer ooit kreeg was van een collega die zei: ‘Jou zou ik zo naar mij ouders sturen.’ Vertrouwen is, zeker in de financiële sector, zeer belangrijk.

SNS is van oudsher sterk op de particuliere markt maar de focus richt zich ook steeds meer op de zakelijke markt. Belangrijk hierbij is dat ondernemers net zo goed als particuliere klanten baat hebben bij een goede bereikbaarheid en transparantie. Dat laatste geldt ook voor de tarieven. “We richten ons met name op de kleinere zakelijke klant met zo’n tien personeelsleden. Zij kunnen bij ons terecht voor zakelijke betaalrekeningen met een limiet tot 50.000 euro, verzekeringen en bedrijfshypotheken. Kerkemeijer nodigt zakelijke klanten uit om eens te komen praten over de mogelijkheden en tarieven, die volgens hem lager zijn dan elders.

Persoonlijk contact

In deze tijd van internet en Google oriënteren mensen zich vaak online. Maar voordat ze definitieve stappen zetten hebben heel veel van hen toch behoefte aan persoonlijk contact. Dan is het wel zo prettig dat je gewoon in je eigen woonplaats terecht kunt. Daarom nodigen Edward Kerkemeijer en zijn medewerkers iedereen uit om eens binnen te lopen en te vragen naar de mogelijkheden.

SNS Lochem is gevestigd aan de Molenstraat 46-48. De vestiging is zes dagen per week geopend. Op maandag is dit het geval van 13.00 tot 18.00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.