Vernieuwde Graafschapterrein deels blauwe zone

1
Op deze schets is de blauwe zone zichtbaar. De tekening is van te lage resolutie om in te zoomen en de begeleidinde teksten te lezen (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM – Het vernieuwde Graafschapterrein wordt deels een blauwe zone, zodat daar een parkeerschijf verplicht moet worden gebruikt. Het achterste gedeelte – gezien vanaf de Prins Bernhardweg – valt buiten de zone en is voornamelijk bestemd voor langparkeerders, waaronder omwonenden en werknemers van (binnenstad)bedrijven.

De parkeerplaatsen binnen de blauwe zone zijn bestemd voor bezoekers van de supermarkten en voor centrumbezoekers. Het gaat om ruim 100 plekken. Albert Heijn houdt na de uitbreiding die momenteel wordt gerealiseerd nog een klein aantal parkeerplekken op eigen terrein over.

123 plekken voor langparkeerders

Buiten de blauwe zone zijn op het achterste deel van het Graafschapterrein 73 parkeerplaatsen beschikbaar. Ook op het terrein van de huidige Lidl, waar straks Goossens Twewielers gevestigd zal zijn, komen nog een 50 plekken voor langparkeerders beschikbaar. De in totaal 123 parkeerplekken voor bewoners, werknemers en andere langparkeerders zou volgens onderzoek uit 2019 voldoende moeten zijn, zo stelt de gemeente.

Bewoners en werknemers

Bewoners en werknemers hoeven geen parkeervergunning of -ontheffing aan te schaffen maar kunnen dus ook geen recht doen gelden op een plek.

Bij het begin van de werkzaamheden is ook al een blauwe zone ingesteld voor de nog beschikbare plaatsen op het Graafschapterrein. Die plicht om een parkeerschijf te gebruiken wordt echter maar matig nageleefd.

 

1 REACTIE

  1. Dit plaatje klopt al niet meer want de ondergrondse containers staan hier op een ander plek ingetekend

Comments are closed.