Vergunningen Normaal en Mañana Mañana mogen nog niet

0
Zo toonde burgemeester Sebastiaan van 't Erve in 2019 zijn enthousiasme voor de komst van Normaal (archieffoto Gemeente Lochem)

LOCHEM/LAREN – Deze week kondigden Normaal en het festival Mañana Mañana hun (hernieuwde) komst naar de gemeente Lochem aan. De gemeente Lochem mag echter op grond van de nog altijd geldende coronaregels nog geen vergunning verlenen voor evenementen. De insteek van de gemeente is echter positief en burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve heeft er ronduit zin in.

De burgemeester: “We verwelkomen Normaal van harte terug in Lochem. En het festival Mañana Mañana heten we voor het eerst van harte welkom. Misschien bouwen we met het festival net zo’n jarenlange relatie op als met Normaal, sinds het eerste optreden van de band in het Openluchttheater. We willen als gemeente Lochem bijdragen aan veilige, verantwoorde evenementen. Het is heerlijk om weer samen te kunnen genieten van muziek. Natuurlijk binnen de dan geldende regels. Die afweging blijven we maken.”

Concept-vergunningen

De vergunningen voor beide evenementen zijn dus nog niet verleend. Dat kan pas als dat mag op grond van de coronaregels. Wel worden momenteel concept-vergunningen voorbereid. “Zo kunnen we, wanneer duidelijke is wat er mogelijk is, snel handelen”, zegt een woordvoerster van de gemeente. Achter de schermen denken ook de veiligheidsregio, GGD, politie en brandweer al mee.

Data

De organisatoren van beide evenementen zijn uiteraard al volop bezig met hun voorbereidingen. Zij hebben er voor gekozen om hun plannen nu naar buiten te brengen. Mañana Mañana staat op de agenda van 12 tot en met 15 augustus, bij Huis Oolde in Laren. Concertpromotor Mojo wil Normaal op 11 september laten optreden aan de Brinkerinkweg, tussen Lochem en Barchem. Daar zijn ook DI-RECT, Miss Montreal en Rowwen Hèze van de partij.